Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 18 ore de operații, s-a realizat un dublu transplant de mâini: Pacientul își pierduse brațele în urma unei infecţii severe acum câţiva ani

ASSMB
transplant

Un spital din Suedia a anunţat joi că a realizat un dublu transplant de mâini, primul de acest gen din regiunea nordică, relatează dpa.

Transplantul a fost efectuat în timpul unei operaţii de 18 ore, a anunţat Spitalul Universitar Sahlgrenska din oraşul Göteborg, scrie agerpres.ro.

Citește și: USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

Mâinile au fost transplantate de la un donator la un pacient, care îşi pierduse ambele mâini în urma unei infecţii severe în urmă cu câţiva ani. Pacientul a fost externat din spital după patru săptămâni de recuperare.

Spitalul nu a dezvăluit informaţii despre donator.

Citește și: Rareș Bogdan spulberă Avocatul Poporului și CCR-ul! ‘Anularea pensiilor speciale a fost o promisiune făcută românilor și am respectat-o!’

"Operaţia a decurs bine, iar personalul medical de aici a fost fantastic! Este un sentiment minunat să am două mâini pe care să le pot mişca", a afirmat pacientul sub rezerva anonimatului.

Mai multe secţii ale spitalului au cooperat înainte, în timpul şi după procedură, a afirmat spitalul.

Citește și: Ieșire a Adinei Alberts în privința Ivermectinei! Nu este cancerigenă și este o ‘tâmpenie’ că produce orbire

"Marea provocare a fost coordonarea celor peste 15 chirurgi, anestezişti şi asistente medicale care au realizat operaţia de 18 ore", a declarat medicul Paolo Sassu.

Era necesar "să se asigure că oasele, vasele de sânge, tendoanele şi nervii au fost conectate astfel încât funcţia şi mobilitatea mâinilor să fie cât se poate de bună", a mai spus el.

Citește și: Medicul Virgil Musta: ‘O nouă pandemie ar însemna un număr mare de cazuri și cu un procent mare de decese’

A doua zi după operaţie, pacientul a reuşit să mişte toate cele zece degete de la mâinile transplantate.

Pacientul va avea nevoie de o perioadă de recuperare îndelungată, însă a fost recunoscător pentru că poate "să aibă o viaţă normală şi mai independentă".

Citește și: Ultimă oră! Mihai Chirica renunță la toate funcțiile în PNL

"Există încă motive pentru a fi foarte vigilenţi în condiţiile în care medicamentele imunosupresoare de care are nevoie pacientul implică un risc crescut de infecţie şi alte complicaţii", a spus Anders Nilsson, unul dintre chirurgii din echipa care a efectuat operaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.