Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 6 ani, expoziția itinerantă 'Tezaur – Episcopia Tulcii' a fost vernisată la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea

Basilica.ro
Episcopul Visarion, rugăciuni, persoane private de libertate

Expoziția itinerantă „Tezaur – Episcopia Tulcii” a fost vernisată joi la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea.

Expoziția este formată din 64 de obiecte din argint care datează din ultimele trei secole.

„Tezaurul” revine la Tulcea după șase ani în care expoziția a fost prezentată în mai multe muzee din țară și din străinătate, scrie basilica.ro.

La vernisaj au participat atât oameni de cultură, preoți, autorități locale, profesori, cât și elevi ai seminarului tulcean.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Tulcii în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea.

„După șase ani de pelerinaj, Expoziția ‹Tezaur – Episcopia Tulcii› s-a întors în sfârșit la Tulcea. Astăzi am avut bucuria de a o prezenta publicului tulcean. Ne-am bucurat că alături de preoți au fost elevii seminariști și foarte mulți tineri arătând prin aceasta dragostea generației tinere față de valorile spirituale și perene ale Bisericii noastre. Episcopia Tulcii deține un patrimoniu material și imaterial foarte bogat, un patrimoniu pe care am căutat vreme de șase ani să-l prezentăm iubitorilor de frumos din țară și din străinătate”, a spus PS Visarion, Episcopul Tulcii, la vernisajul expoziției.

Scopul expoziției este să fie repuse în circuitul cultural național o parte din obiectele de artă religioasă care se regăsesc în bisericile și mănăstirile tulcene.

Obiectele de valoare istorică și culturală din patrimoniul Episcopiei Tulcii pot fi admirate la Muzeul de Istorie și Arheologie din Tulcea până în luna noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.