Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După absența de la Ateneu, Dragnea ratează încă un eveniment-cheie

dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea absentează de la primul eveniment organizat în cadrul dimensiunii parlamentare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, deţinute de România. Social-democratul a lipsit și pe 10 ianuarie de la ceremonia organizată la Ateneul Român prin care România a marcat oficial preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Liviu Dragnea ar fi urmat să susțină un discurs în cadrul reuniunii COSAC, de luni din Parlament, dar în dreptul acestuia figurează pe agendă mențiunea „TBC” (to be confirmed) care înseamnă că acesta nu și-a confirmat participarea.

Aflat în concediu, locul lui Dragnea va fi ținut de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, care figurează ca „invitat special” la eveniment. De altfel, Dragnea i-a delegat lui Iordache atribuțiile sale pe toată perioada lunii ianuarie, liderul PSD fiind plecat în concediu.

De asemenea, liderul Camerei Deputaților va absenta și de la dineul oficial organizat duminică seară.

Pe de altă parte, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va participa luni, începând cu ora 9.00, la reuniune, potrivit agendei sale.

La ședința de la Parlament mai participă preşedinţi ai Comisiilor pentru afaceri europene din ţările membre cât şi cele candidate la aderarea în Uniunea Europeană, precum şi reprezentanţi ai Parlamentului European şi ai Comisiei Europene.

Printre participanți se numără și miniștri români ca Viorel Ilie (relația cu Parlamentul) sau Ana Birchall (parteneriate strategice), dar și comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, care va susține și un discurs. De asemenea, ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, este așteptat să participe.

Conferinţa prezintă şi clarifică priorităţile Preşedinţiei României, dezbate Raportul bianual COSAC, pregăteşte sesiunea plenară a COSAC şi găzduieşte un panel în care se va dezbate convergenţa şi coeziunea europeană, conform www.parl2019ro.eu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.