Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După alerta OMS, ministerul Sănătății a suplimentat stocurile de biocide folosite pentru dezinfecția din spitale

spitale

Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății (MS) pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor, a suprafețelor și a echipamentelor de protecție necesare personalului medico-sanitar, în contextul alertei emise de OMS privind noul coronavirus.

În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătății păstrează măsurile pentru aeroporturi și unitățile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie de Comitetul interministerial pentru monitorizarea și managementul posibilelor infecții cu coronavirus, potrivit Mediafax.ro.

Mai mult, vineri specialiștii Ministerului Sănătății și ai Institutului Național de Sănătate Publică au organizat o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

„Tot astăzi, ministrul Sănătății, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătății pentru biocidele utilizate pentru dezinfecția mâinilor, a suprafețelor și a echipamentelor de protecție, necesar personalului medico-sanitar”, anunță Ministerul Sănătății.

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus şi 9.709 cazuri confirmate. Virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.