Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După aproape patru luni în care industria cinematografică de la Hollywood a fost paralizată, totul a luat sfârșit / Ratificarea unui contract istoric

griffithobservatory.org
hollywood

Membrii SAG-AFTRA, sindicatul actorilor de la Hollywood, au ratificat un nou contract cu Alliance of Motion Picture and Television Producers, care reprezintă marile studiouri şi difuzorii, a anunţat marţi sindicatul, transmite CNN, citat de news.ro.

Membrii SAG-AFTRA au votat pentru ratificarea contractului cu aproximativ 78% în favoarea acestuia. Sindicatul a precizat că aproximativ 38% dintre membri s-au prezentat la vot.

Acordul expiră la 30 iunie 2026.

"Membrii SAG-AFTRA au rămas increde implicaţi pe tot parcursul acestui proces şi ştiu că vor continua să militeze pentru acest lucru pe parcursul următorului nostru ciclu de negocieri", a declarat preşedintele sindicatului, Fran Drescher, într-un comunicat de presă.

Contractul ratificat încheie o saga de luni de zile, care a inclus o grevă de aproape patru luni care a paralizat industria şi a ridicat întrebări existenţiale cu privire la viitorul industriei de divertisment.

Actorii şi producătorii de la Hollywood au ajuns la acest acord provizoriu pe 8 noiembrie, după negocieri tumultoase pe tot parcursul anului.

Optzeci şi şase la sută din Consiliul Naţional al sindicatului a votat pentru aprobarea acordului provizoriu.

Cei aproximativ 160.000 de membri ai SAG au petrecut aproximativ trei săptămâni pentru a vota dacă să ratifice acordul.

Sindicatul a fost optimist în legătură cu acordul provizoriu.

Când a fost încheiat acordul, Drescher l-a numit "istoric", iar studiourile au declarat că acordul "reprezintă o nouă paradigmă" pentru Hollywood, televiziune şi actori.

Greva sindicatului actorilor s-a încheiat la miezul nopţii, după ce s-a ajuns la un acord provizoriu, încheind provizoriu una dintre cele mai perturbatoare greve din istoria Hollywoodului.

"Companiile membre AMPTP felicită SAG-AFTRA pentru ratificarea noului contract, care reprezintă câştiguri şi protecţii istorice pentru artişti. Cu acest vot, industria şi locurile de muncă pe care le susţine vor putea reveni în forţă", a transmis, marţi, AMPTP într-un comunicat.

Termenii acordului provizoriu nu au venit fără controverse. Unii membri ai sindicatului au criticat anumite părţi ale acordului, în special protecţiile AI. Alţii au postat pe reţelele de socializare cu hashtag-ul #SAGAFTRAVOTENO, susţinând că nu existau protecţii proficiente împotriva tehnologiei emergente.

În schimb, 99% dintre membrii Writers Guild of America au votat pentru ratificarea contractului lor.

După Ziua Recunoştinţei, sindicatul a publicat contractul complet, de 128 de pagini, pentru ca membrii să îl analizeze.

SAG-AFTRA a declarat că acordul a inclus majorări revoluţionare, creşteri ale beneficiilor şi protecţii în jurul inteligenţei artificiale într-o conferinţă de presă pe 10 noiembrie.

Pentru prima dată, contractul include clauze de consimţământ şi de compensare pentru inteligenţa artificială. În mod special, contractul protejează, de asemenea, artiştii de fundal de orice utilizare a replicilor lor digitale fără consimţământul lor, a declarat conducerea SAG.

Sindicatul a precizat că vor exista servicii adecvate de coafură şi machiaj pentru toţi artiştii. Vor exista, de asemenea, cerinţe pentru coordonatorii de intimitate pentru scenele care necesită nuditate sau sex stimulat.

De asemenea, vor fi majorate plafoanele de pensie şi de sănătate pentru planul de beneficii şi fondurile sindicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.