Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După atacul premierului la judecători, un membru CSM egalează scorul derapajelor: Atac la autorităţile locale

andrea chis

După ce premierul Ludovic Orban le-a  trasat indicaţii judecătorilor, gest care l-a adus în atenţia CSM, un membru al Consiliului Superior al Magistraturii o comite în acelaşi fel, însă în sens invers.

Judecătoarea Andrea Chiş, membră a CSM, se antepronunţă pe tema măsurilor luate în timpul pandemiei şi susţine că unele autorităţi locale au comis abuzuri. Nu este clar la ce autorităţi locale se referă aceasta, din moment ce măsurile de combatere a răspândirii coronavirusului au fost luate de autorităţile centrale şi de reprezentanţii acestora în teritoriu.

„Judecătorii, atunci când li s-a cerut să dea o soluție, au spus dacă măsura este sau nu justificată în funcție de condițiile concrete și pentru că e vorba de valoarea de libertate, cred că în această perioadă, indiferent de ce putere din stat vorbim, pentru ca n-aș fi vrut să fiu nici în papucii puterii executive mai cu seamă, n-a fost simplu să pui în balanță libertatea individuală și drepturile colective.

Cred că totul se va rezolva în instanțe și inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pe tărâmul proporționalității, pentru că da, pot să restrâng libertatea unor indivizi ca să apăr niște valori sociale colective, însă trebuie să fie proporțională restrângerea cu ceea ce urmăresc să ocrotesc și cred că aici s-au făcut și unele abuzuri de anumite organe ale administraței locale.

Instanțele vor stabili, eu nu pot să vă spun o părere generală, dar cred deja că din am citit în presă putem să vedem că sub acest aspect, instanțele au funcționat și au continuat să-și exercite acest rol de apărare a drepturilor fundamentale ale oamenilor”, a declarat Andrea Chiș, într-un interviu pentru presshub.ro.

În acelaşi interviu, Andrea Chiş a făcut o afirmaţie de-a dreptul halucinantă referitoare la infracţiunile sexuale cu victime minori. Aceasta susţine că e nevoie de modificări legislative pentru ca judecătorul să-şi poată da seama că nu putem vorbi despre consimţământ în cazul copiilor. Declaraţia vine la puţin timp după ce procurorul general Gabriela Scutea vorbea despre consimţământ în cazul minorelor de 13 ani.

"Să nu mai fie pus judecătorul în situaţia să spună dacă e un viol sau un raport sexual consimţit. Să spună judecătorul că sub o anumită vârstă nu poţi să vorbeşti despre consimţâmânt în cazul unui copil pe aşa ceva", a afirmat Andrea Chiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.