Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a pus lumea pe jar cu declarațiile despre război nuclear, Lavrov acuză presa occidentală: 'Cuvintele reprezentanților ruși sunt distorsionate'

lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat televiziunii italiene Mediaset, a declarat că presa occidentală a denaturat cuvintele sale despre războiul nuclear, subliniind că o astfel de denaturare nu face cinste jurnalismului occidental.

Șeful Ministerului rus de Externe a primit o întrebare, în care s-a remarcat că după „declarația sa despre posibilitatea unui război nuclear, al treilea război mondial, întreaga lume își pune întrebarea: este acesta un risc real?”.

„Aparent, prin întreaga lume înțelegeți presa și politicienii occidentali. Nu este prima dată când atrag atenția asupra modului abil în care cuvintele reprezentanților ruși sunt distorsionate în Occident”, a spus el. „Nu face cinste jurnalismului occidental.”

„Am fost întrebat despre amenințările care se acumulează acum, cât de real este al treilea război mondial. Am răspuns în mod literal următoarele: Rusia nu a încetat niciodată eforturile de a ajunge la acorduri care să garanteze neinițierea unui război nuclear. Noi am fost cei care, în ultimii ani, am sugerat cu insistență colegilor noștri americani să repete ceea ce au făcut Mihail Gorbaciov și Ronald Reagan în 1987: să accepte o declarație și să confirme că nu pot exista învingători într-un război nuclear, prin urmare, acesta nu ar trebui să fie declanșat niciodată”, a subliniat Lavrov.

„Administrația Joe Biden a fost de acord cu propunerea noastră. În iunie 2021, la Geneva, în cadrul unei întâlniri a președinților Federației Ruse, Vladimir Putin, și al Statelor Unite, Joe Biden, a fost adoptată o declarație privind inadmisibilitatea războiului nuclear. Permiteți-mi să subliniez, la inițiativa noastră”, a mai declarat Lavrov.

Ministrul rus de externe a reamintit că, în ianuarie, tot la inițiativa Moscovei, cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU au adoptat la cel mai înalt nivel un acord similar: nu pot exista câștigători într-un război nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.