Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a retrogradat din Premier League, Leeds United va avea acționariat principal american

Leeds United

Preşedintele clubului Leeds United, retrogradat în divizia secundă la finalul sezonului, Andrea Radrizzani, a ajuns la un acord cu fondul de investiţii american 49ers Enterprises pentru a-i ceda participarea majoritară, a anunţat, sâmbătă, gruparea engleză, citată de AFP.

Deja deţinător a 44 la sută din acţiunile clubului, 49ers Enterprises, care este braţul financiar al clubului de fotbal american San Francisco 49ers, va achiziţiona 56 la sută din acţiunile pe care le deţine omul de afaceri italian prin intermediul holdingului său Aser Ventures.

"Cele două părţi vor continua să pună la punct detaliile" preluării controlului, se arată în comunicat, care a adăugat că echipa rămâne "în totalitate concentrată pe o revenire rapidă în Premier League".

Retrogradarea lui Leeds a cântărit greu asupra valorii tranzacţiei, susţine presa, informează agerpres.ro.

În timp ce 49ers Enterprises avea o opţiune de cumpărare a părţilor lui Radrizzani înainte de ianuarie 2024 la o valoare de 460 milioane euro, conform noului acord această valoare s-ar fi redus la 200 milioane euro.

Venit la conducerea lui Leeds în 2017, Radrizzani a promovat clubul din Yorkshire în Premier League pentru prima oară după 16 ani, în 2020, realizând turul de forţă de a-l convinge pe Marcelo Bielsa să preia banca tehnică.

Dar la al doilea sezon în elită, rezultatele au decepţionat, conducând la demiterea argentinianului şi, în ciuda schimbării a doi noi antrenori în cursul sezonului, Leeds a terminat pe locul 19 anul acesta, retrogradând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.