Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a scăpat de COVID, Marcel Ciolacu face MARELE ANUNȚ: De luni se va discuta proiectul pentru amânarea alegerilor parlamentare

captura Facebook
Marcel Ciolacu

După ce a primit vestea că nu este bolnav de COVID-19, rezultatul la test fiind negativ, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț de ultimă oră. Liderul social-democrat a anunțat, miercuri seara, că luni încep discuțiile, în Parlament, despre amânarea alegerilor, ținând cont și de ultima decizie a CCR, care a decis că Parlamentul și nu Guvernul stabilește data legislativelor.

"Am avut, față de alți români, noroc. Intrăm în contact cu oamenii. Până la urmă o să ni se termine norocul.

Din punctul meu de vedere, președintele și Guvernul său au scăpat de tot pandemia de sub control.

La 4.000 de infectări, este exclus să ne mai gândim la alegeri. Cum poate fi un parlament legitim dacă va fi prezență mică.

Astăzi a venit motivarea de la CCR. Luni legea poate fi promovată în parlament. Am și o declarație publică în care spun că după 4.000 de infectări, trebuie să avem o discuție cu Guvernul.

Proiectul de act normative este deja al unui coleg și o să-l luăm în dicuții în comisii", a spus Marcel Ciolacu, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect de lege prin care alegerile parlamentare să se desfăşoare pe 14 martie 2021, iar perioada electorală începe pe 13 ianuarie.

Deputatul independent precizează că actualul context epidemiologic „este caracterizat prin creşterea alarmantă a infectărilor cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) atât în România cât şi în alte ţări din Europa şi din întreaga lume (aşa-numitul „val 2”, mai puternic decât cel iniţial din primăvara anului 2020). De asemenea, spitalele destinate COVID-19 şi în special secţiile de terapie intensivă care tratează pacienţi cu COVID-19, au o capacitate care nu poate fi practic semnificativ extinsă curând din cauza deficitului de personal medical specializat pentru terapie intensivă. În plus, trebuie avută în vedere şi apropierea sezonului rece, care face puţin fezabile soluţiile temporare de tip servicii medicale acordate în corturi, în schimb face iminentă creşterea incidenţei cazurilor de gripă sezonieră şi a diverselor infecţii respiratorii sezonier”.

„În acest context, a organiza alegerile parlamentare în plină criză medicală înseamnă o încurajare cinică a absenteismului deja răspândit în rândul categoriilor sărace, dar şi o supra-expunere a acestor categorii în faţa riscurilor legate de infectarea cu COVID-19. Săracii României au de ales între a sta acasă, pentru a evita riscul îmbolnăvirii şi a merge la vot, asumând-şi riscuri mult mai mari decât în cazul unei persoane dintr-o categorie socială mai prosperă”, mai indică Dohotaru, în expunerea de motive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.