Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce DNA a spart 'cuibul' de spioni de la Brigada Operaţiuni Speciale Brașov, un polițist a fost reţinut după ce a condus maşina băut şi fără permis

Radu Pop

Un agent principal din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov a fost reţinut după ce a condus maşina sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis. Astfel, după ce a fost prins băut la volan şi a rămas fără permis, el a continuat să conducă, fiind surprins de camerele de supraveghere, anunță news.ro.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a transmis, într-un comunicat de presă, că au fost făcute percheziţii, luni, la domiciliul unui bărbat şi la sediul unei instituţii publice. De asemenea, a fost începută urmărirea penală pe numele lui Dorin Iulian Aitean, agent principal în cadrul Brigadei Operaţiuni Speciale Braşov, pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată şi fals în declaraţii. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

"În dimineaţa zilei de 30.05.2022, inculpatul Aitean Dorin Iulian, care consumase în timpul nopţii de 29/30.05.2022 băuturi alcoolice într-un local din municipiul Braşov, a condus un autoturism pe drumurile publice, fiind depistat la ora 03:17 de organele de poliţie rutieră pe DJ103 în timp ce circula dinspre strada 13 Decembrie din municipiul Braşov către comuna Sânpetru. Inculpatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest astfel că a fost condus la Spitalul Judeţean Braşov unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Buletinul de analiză toxicologică din data de 30.05.2022 a stabilit alcoolemia la valorile de 1,04 g/l pentru prima probă şi 0,95 g/l pentru cea de-a doua”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că bărbatului i s-a pus în vedere că nu mai are dreptul să conducă un autoturism până la finalizarea dosarului penal, anchetatorii precizând că nu a ţinut cont de acest lucru.

"Cu toate acestea, în datele de 31.05.2022 şi 01.06.2022 inculpatul a condus din nou autoturismul, fiind surprins de camerele de supraveghere video amplasate pe drumurile publice din municipiul Braşov şi din împrejurimile oraşului”, a mai precizat comunicatul Parchetului.

De asemenea, procurorii au mai descoperit că poliţistul nu trecuse toate veniturile în declaraţia de avere.

"Din cercetări a mai rezultat şi faptul că inculpatul a fost angajat în perioada 05.07.2019-03.10.2019 la o societate comercială în funcţia de 'consilier armonizare legislativă', realizând venituri în sumă totală de 5829 lei. Aceste venituri însă nu au fost declarate de inculpat cu ocazia completării declaraţiei de avere în data de 28.04.2020, la rubrica venituri acesta menţionând doar cele încasate de la IPJ Braşov”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Poliţistul va fi prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot, la Brașov, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 și 2022. Unul dintre cei vizați este chiar șeful instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.