Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce l-a catalogat 'un imbecil care promovează comunismul', președintele Argentinei face pace cu Papa Francisc: ce cadou i-a adus la Vatincan

Le Monde
Javier Milei

Președintele Argentinei, Javier Milei, i-a dus Papei Francisc produse de patiserie și biscuiți. Noul lider al Argentinei l-a vizitat luni pe compatriotul său la Vatican. Cei doi argentinieni ar fi putut vorbi despre politică și despre criza economică din Argentina, scrie Mediafax.

Cadoul în produse de patiserie și biscuiți a fost semnul împăcării dintre cei doi. În campania electorală, Javier Milei, un extremist de dreapta, l-a insultat pe Papă pentru mesajele despre justiția socială.

După ce a câștigat mandatul, Milei și-a schimbat tonul. De asemenea, Papa a catalogat comentariile din trecut drept „o strategie de campanie”.

Luni, Francisc și Milei au vorbit aproximativ o oră, a transmis Vaticanul, fără a oferi detalii.

Această întâlnire cu Milei, care intenționează să transforme din nou Argentina într-o „putere mondială” prin dereglementare și privatizare, marchează o nouă etapă într-o relație incertă.

Obișnuit cu ieșirile provocatoare și impulsive, Javier Milei îl calificase, în timpul campaniei sale electorale, pe papă drept un „personaj nociv”, un „imbecil care promovează comunismul” și un „reprezentant al Celui Rău” pe Pământ, înainte de a-și schimba radical tonul, cerându-i scuze și asigurându-l că îl „respectă”.

În noiembrie, Papa Francisc l-a sunat pe președintele argentinian nou ales pentru a-l felicita, ignorându-i insultele.

De atunci, Milei i-a adresat papei invitația să viziteze Argentina. Francisc, în vârstă de 87 de ani, intenționează să viziteze Argentina pentru prima dată de când a preluat papalitatea în 2013, în a doua jumătate a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.