Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce PNL a promovat o lege vădit neconstituţională, Orban dă vina pe CCR: 'A arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Parlament

După ce PNL a promovat în Parlament legea de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi a altor pensii ocupaţionale, cu excepţia celor ale militarilor şi poliţiştilor, o lege adoptată prin încălcarea prevederilor constituţionale, Ludovic Orban reproşează Curţii Constituţionale că nu doreşte dreptate.

"Și prin această decizie, CCR a arătat că nu vrea să existe dreptate în sistemul de pensii, că urmărește să mențînă un sistem privilegiat de calcul al pensiilor pentru categorii care de-a lungul timpului au beneficiat de diferite legi speciale, care au permis un calcul al pensiei diferit de calculul pe baza principiului contributivității.

PNL a susținut constant necesitatea ca principul fundamental care să stea la baza calculului pensiilor să fie cel al contributivității, care este un principiu just. Singura excepție pe care o susținem este cea legată de pensiilor militarilor.

Din păcate, acest nou demers de a încerca să punem ordine în sitemul de pensii a fost zădărnicit de această Curte Constituțională care conține oameni care nici măcar nu ar avea dreptul să judece astfel de sesizări, fiind beneficiari de pensii de magistrați", a declarat Orban.

Liderul PNL a anunţat că partidul pe care îl conduce va reface legea şi o va repune în circuitul parlamentar. Întrebat despre varianta impozitării pensiilor speciale, Orban a răspuns: "Am avut prin parlamentari nişte amendamnete care au fost respinse. Există nişte propuneri în acest sens. Vom vedea."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.