Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce politica de zero COVID a devastat economia Chinei, Shenzhen aruncă 30 de milioane de yuani digital gratuit pentru a stimula cheltuielile consumatorilor

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Mișcarea vine ca parte a unui efort guvernamental de a revitaliza cheltuielile consumatorilor, deoarece o politică de zero COVID a devastat centrele economice ale țărilor. Potrivit publicației locale de știri Shanghai Securities News, orașul Shenzhen va arunca 30 de milioane de yuani chinezi digitali (e-CNY) locuitorilor locali în încercarea de a revitaliza cheltuielile consumatorilor, conform cointelegraph.com.

Airdrop este un efort comun între orașul Shenzhen și Meituan Dianping, cea mai importantă aplicație de livrare de alimente din China. Conform instrucțiunilor, utilizatorii ar trebui să se conecteze mai întâi la aplicația Meituan, să se înscrie pentru stimulent și apoi să primească eventual recompensele e-CNY ca parte a extragerii la loterie.

Dacă este ales, e-CNY este apoi distribuit utilizatorilor și poate fi cheltuit la peste 15.000 de terminale comerciale în aplicație care acceptă moneda digitală deținută de stat. Anterior, Banca Populară a Chinei a identificat e-CNY ca un instrument potențial pentru promovarea economiilor regionale și îmbunătățirea eficienței unor servicii financiare selectate. Între timp, surse de la Meituan spun că e-CNY joacă un rol vital în creșterea cheltuielilor și revitalizarea afacerilor locale. Shenzhen este, de asemenea, în prezent unul dintre cele trei orașe din China în care rezidenții pot plăti taxe și taxe municipale cu e-CNY.

Spre deosebire de multe alte țări, China a respectat cu strictețe o politică zero-COVID, care a dus la blocarea și închiderea repetată a afacerilor neesențiale în marile centre financiare precum Shanghai. Miercurea trecută, premierul chinez Li Keqiang a avut o întâlnire de urgență cu înalți oficiali ai Partidului Comunist pentru a discuta despre impactul economic devastator al politicii țării privind COVID. Pe fondul deficiențelor economice, 20 din 31 de provincii chineze au emis „stimulente pentru cheltuielile consumatorilor”, cum ar fi recentul airdrop e-CNY, din ianuarie până în aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.