Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce primesc decizia de recalculare, unii pensionari trebuie să meargă la Casa de Pensii pentru a pentru a depune un document pentru calculul pensiei

business24.ro
casa de pensii

Fostul Ministrul al Muncii, Marius Budăi, a explicat ce trebuie să facă pensionarii după ce primesc în plic decizia de recalculare a veniturilor.

Mai este puțin până când românii vor primi în plic deciziile de recalculare a pensiilor. Potrivit ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, acest lucru ar trebui să se întâmple până în luna august.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, fostul Ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat ce trebuie să facă românii după ce primesc deciziile acasă. Potrivit acestuia, unii români vor fi nevoiți să se prezinte la Casele de Pensii.

Românii care vor trebui să meargă la Casa de Pensii să depună un document important

Mai exact, cei cărora li se solicită adeverințele cu privire la sporurile care până în acest moment nu erau luate în calcul, sau cei care nu au depus documentul de acord global.

”Aceste componente se află deja la dosarele cetățenilor români, pentru că au făcut parte componentă din dosar. Au fost sporuri care nu au fost cu caracter permanent, care nu făceau parte din Anexa 15, care nu făceau parte din legea 263, nu erau cu caracter permanent și nu erau luate in calcul, dar acele adeverințe sunt depuse acolo.

Majoritatea cetățenilor, cred că în proporție covârșitoare de 99%, au depus documentele de acord global, doar dacă cineva știe că nu a depus la dosar documentul de acord global, a lucrat în acord global și are documentul, trebuie să meargă din proprie inițiativă să le depună”, a explicat Marius Budăi.

Budăi: Este foarte important că vom face acea calculare pentru toți cetățenii

”Dar altfel nu trebuie să se deplaseze la Casele de Pensii, aceste calcule se vor face din oficiu, se va face acea calculare mare unde se vor așeza acele principii de care am vorbit până acum.

Este foarte important că vom face acea calculare pentru toți cetățenii, cu toate documentele care sunt, și după vom intra în etapa a doua, cu acele sporuri cu caracter nepermanent, unde putem introduce și acordul global care nu a fost luat în calcul.

Deci lucrurile curg de la sine, oamenii nu vor fi nevoiți să se deplaseze la Casele de Pensii, să îi purtăm pe drumuri degeaba”, a mai spus fostul Ministru al Muncii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.