Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce războiul său contra drogurilor a dus la moartea a 5000 de oameni, Rodrigo Duterte recunoaște, în glumă, că a folosit marijuana

www.ibtimes.co.uk
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, al cărui război controversat împotriva drogurilor a dus la moartea a 5.000 de presupuşi traficanţi şi consumatori de stupefiante de când a preluat puterea în 2016, a spus luni că a folosit marijuana pentru a rămâne treaz, însă imediat a precizat că a glumit, relatează Reuters preluată de Agerpres.

Comentariul său va deranja cu siguranţă familiile victimelor războiului împotriva narcoticelor. Marijuana este ilegală în Filipine.

"Folosesc marijuana ca să mă ţină treaz", a declarat Duterte într-un discurs, plângându-se în legătură cu summitul de luna trecută al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

În Singapore, el a evitat unele întâlniri şi a mai tras câte un pui de somn pentru a mai recupera din timpul nedormit, potrivit purtătorului său de cuvânt.

"Cu cât lucrurile devin mai intense, cu atât dormi mai greu, pentru că trebuie să recuperezi cu prezentările", a spus Duterte.

După discurs, Duterte le-a declarat jurnaliştilor că a glumit, dar un activist pentru drepturile omului a criticat o astfel de încercare de umor.

"Acest lucru cu siguranţă va înfuria şi mai mult familiile. Există o ruptură între ce a recunoscut preşedintele că a făcut şi ce a spus că le face celor care consumă droguri", a declarat pentru Reuters Carlos Conde, cercetător filipinez al organizaţiei Human Rights Watch (HRW), cu sediul la New York.

"Acum, dacă preşedintele a recunoscut, fie şi în glumă, acest lucru subminează credibilitatea" întregii campanii, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.