Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce savanții au decis că rușii au cel mai bun vaccin anti-COVID-19, europenii îl curtează pe Vladimir Putin:Austria vrea vaccinul Sputnik V și să îl producă

Vladimir Putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul austriac, Sebastian Kurz, au evocat posibilitatea ca doze de vaccin rusesc anti-coronavirus Sputnik V să fie livrate Austriei, a anunţat vineri Kremlinul, informează AFP.

În timpul unei discuţii telefonice, cei doi lideri au abordat "posibilitatea" furnizării vaccinului (Sputnik V) în Austria şi a unei "producţii comune" a vaccinului, potrivit unui comunicat al preşedinţiei ruse, care adaugă că s-a convenit asupra unor "noi contacte strânse" în viitor asupra acestui subiect, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu, uimit de protestul polițiștilor: ‘Nu înțeleg rostul acestor proteste. Așa ceva nu se poate, nu poți să ai performanță când numești oameni pe două luni’

La începutul lui februarie, Kurz s-a declarat deja deschis producţiei de vaccinuri rusesc sau chinezesc împotriva COVID-19 pe teritoriul Austriei, dacă acestea vor obţine o autorizaţie de punere pe piaţă în Uniunea Europeană.

Sputnik V aşteaptă în continuare undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) înainte de a fi distribuit în toate cele 27 de ţări membre ale UE. Moscova îi reproşează Bruxellesului presupusa încetineală a agenţiei europene de reglementare în domeniu, în condiţiile în care UE şi Rusia sunt în stare de conflict pe marginea mai multor dosare internaţionale.

Citește și: Florian Bodog: ‘Vlad Voiculescu este un mare mincinos! Ar trebui să se apuce de treabă, dar el nu prea vrea să muncească’

Făcând notă discordantă, Ungaria a început deja să utilizeze vaccinul rusesc, de pe 12 februarie, fără a aştepta decizia europeană.

Întâmpinat iniţial cu scepticism, Sputnik V, denumit astfel în cinstea primului satelit sovietic, a convins de atunci experţii cu privire la eficienţa sa. Revista medicală specializată The Lancet a publicat rezultate conform cărora vaccinul Sputnik V este eficace în proporţie de 91,6% împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Ateul comunist Nicolae Ceaușescu s-a implicat în salvarea Schitului Prodromu. USR PLUS militează fățiș pentru revenirea anilor de ateism de pe vremea comunismului’

Potrivit Moscovei, care a înregistrat alte două vaccinuri, Sputnik V este autorizat la ora actuală în circa 40 de ţări, cel mai recent el fiind autorizat în Republica Moldova, vineri.

Autorităţile ruse încearcă mai degrabă să încheie acorduri de producţie în întreaga lume decât să exporte vaccinuri, din cauza capacităţilor insuficiente pentru a satisface cererea la nivel naţional, prioritară.

Citește și: Marcel Ciolacu îi aruncă ‘cartoful’ fierbinte în brațe lui Florin Cîțu: ‘Sunt sigur că va ieși azi și va da de pământ cu socialiștii lui Biden care îndrăznesc să nege filozofia austerității’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.