Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce ulterior a retras avertismentul de evacuare de urgență, Japonia declară că avertismentul emis pentru Hokkaido nu a fost o eroare

telecomstechnews.com
racheta coreea de nord

Guvernul Japoniei a declarat joi că avertismentul de evacuare de urgență pe care l-a emis și ulterior l-a retras pentru locuitorii de pe insula nordică Hokkaido, după lansarea unei rachete nord-coreene joi dimineață, a fost adecvat și nu a fost o eroare, informează Rador.

"Nu am corectat informația emisă de sistemul de difuzare de urgență J-Alert", a declarat secretarul-șef al cabinetului nipon, Hirokazu Matsuno, într-o conferință de presă.

Oficialul japonez a precizat că racheta nord-coreeană a dispărut de pe radarul Japoniei imediat ce a fost detectată, iar o analiză suplimentară a constatat că nu exista posibilitatea ca aceasta să aterizeze pe teritoriul Japoniei, ceea ce a dus la ridicarea avertismentului de evacuare.

"Avertizarea J-Alert a fost emisă pentru a informa cetățenii despre pericolul căderii unei rachete, pentru a prioritiza siguranța cetățenilor", a declarat Hirokazu Matsuno.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.