Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După coaliția tancurilor urmează coaliția avioanelor - Anunțul făcut de Dmitro Kuleba

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina lucrează în mod constant pentru a crea o "coaliție aeriană" şi a subliniat că problema furnizării de avioane de către aliaţi "va fi rezolvată pozitiv", notează Ukainska Pravda, potrivit RADOR.

"Facem constant această muncă vizând constituirea unei coaliții aeriene sau a unei coaliții de aeronave, așa cum mai este numită. Într-adevăr, având în vedere complexitatea tehnologiei și întreținerea aeronavelor, în acest caz, va fi necesară o decizie colectivă. Deocamdată, nu există vreo țară care să fi spus 'da', dar nici nu există vreo țară care să fi spus 'nu'. Este o opțiune absolut deschisă. Cred că, în final, această problemă va fi rezolvată pozitiv, dar, având în vedere complexitatea tehnologică a problemei, adoptarea deciziei va dura ceva timp" - a explicat şeful diplomaţiei ucrainene.

Potrivit lui Kuleba, Ucraina are nevoie de avioane de luptă deoarece acestea pot îndeplini două funcții importante. "Prima este că ar fi o componentă a sistemului de apărare antiaeriană și ar consolida sistemele de apărare antiaeriană în interceptarea și distrugerea de ținte aeriene. Iar a doua este că ar acoperi din aer acțiunile defensive și ofensive ale forțelor terestre" - a remarcat Dmitro Kuleba. Ministrul a cerut țărilor care ar putea furniza aeronave Ucrainei să înceapă pregătirea piloților ucraineni înainte de a fi luată o decizie politică privind trimiterea avioanelor către Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.