Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Constanța, încă un județ recunoaște că DSP a raportat GREȘIT cazurile de COVID-19

digi24.ro
covid-19

La Constanța, autoritățile au recunoscut că au raportat greșit numărul de teste făcute, publicându-le doar pe cele făcute în rețeaua de stat, fără cele din clinicile private. Un alt județ a recunoscut că a raportat și el greșit. Prefectura Dâmboviţa a informat marţi, într-un comunicat remis AGERPRES, că Direcţia de Sănătate Publică a raportat eronat, pe 26 octombrie, datele privind cazurile de COVID-19 din localitatea Vişineşti în localitatea Vârfuri, iar, în fapt, în localitatea Vârfuri nu este niciun caz activ de COVID-19.

"Întrucât până în acest moment nu a apărut în spaţiul public nicio comunicare oficială din partea DSP Dâmboviţa prin care această instituţie să-şi asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a DSP Dâmboviţa din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localităţii Vişineşti au fost raportate localităţii Vârfuri, iar în fapt pe raza localităţii Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19", se precizează în comunicat.

Citește și: Traian Berbeceanu felicită Patriarhia! ‘A fost un succes’

Sursa citată punctează că luni, 26 octombrie, în baza datelor eronate furnizate de către DSP Dâmboviţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat Hotărârea nr. 64 prin care se constata o rată cumulată a incidenţei cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72 la 1.000 locuitori.

Hotărârea CJSU în cauză va fi revocată marţi.

Prefectura Dâmboviţa consideră că erori precum cea menţionată sunt "de neînţeles" şi "inacceptabile" întrucât Prefectura şi CJSU îşi bazează deciziile privind măsurile de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19 pe datele furnizate de către DSP.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.