Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După decizia Germaniei, recunoscută de Guvernul de la Berlin, Rusia anunţă expulzarea a 'peste 20' de diplomaţi germani

rusia germania

După decizia Germaniei, recunoscută de Guvernul de la Berlin, Rusia anunţă expulzarea a 'peste 20' de diplomaţi germani

Ministerul de Externe rus a anunţat sâmbătă expulzarea a ''peste 20'' de diplomaţi germani, ca răspuns la o măsură similară luată de Berlin, dar pe care Germania nu a confirmat-o, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

''Peste 20 de diplomaţi germani sunt expulzaţi din Rusia'', a indicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, pentru postul de televiziune Zvezda.

Berlinul a confirmat expulzarea diplomaţilor ruşi

Contactat de AFP, Berlinul nu a confirmat inițial expulzarea diplomaţilor ruşi, indicând doar că în ultimele săptămâni s-a aflat ''în contact'' cu Moscova cu privire la ''chestiuni de personal''. Ulterior, Guvernul de la Berlin a confirmat, sâmbătă după-amiază, că a cerut Rusiei să reducă numărul agenţilor de spionaj care s-ar afla pe teritoriul Germaniei, în contextul anunţului Administraţiei de la Moscova privind expulzarea a zeci de diplomaţi germani ca măsură de retorsiune.

Publicaţia germană Focus dezvăluia la 25 martie, citând surse din Ministerul german de Externe, că ministrul de externe Annalena Baerbock ar urma să declare personae non gratae peste 30 de diplomaţi ruşi acreditaţi la Berlin.

Forţele de securitate germane, potrivit publicaţiei citate, consideră că aceşti diplomaţi s-ar folosi de statutul lor pentru a obţine ilegal informaţii politice, economice, militare, ştiinţifice pentru a fi utilizate ulterior la sabotaj şi la răspândirea de informaţii false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.