Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După dezastrul din 2020, când România a luat doar 4 medalii la Jocurile Olimpice, premierul Ciucă face planuri alături de conducerea COSR

ciuca cosr

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii conducerii COSR, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu şi Secretarul General George Boroi. Potrivit Guvernului, oficiali COSR au prezentat stadiul pregătirilor pentru organizarea în bune condiţii a calificării şi participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, în 2024.

Premierul României a transmis întreg sprijinul Guvernului pentru ca, alături de COSR, Executivul să poată asigura sportivilor români şi personalului tehnic condiţiile optime de pregătire.

„Fiind un an pre-olimpic, eforturile noastre trebuie concentrate şi mobilizate astfel încât, pe de o parte, să putem avea o delegaţie sportivă cât mai numeroasă la Paris, dar să creştem cât mai mult şansele de a obţine performanţă, adică medalii pentru România”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Conducerea COSR a prezentat calendarul competiţiilor de calificare organizate în acest an, inclusiv participarea sportivilor români la Jocurile Europene Cracovia-Maloposka, organizate în Polonia, în perioada iunie-iulie, la care vor participa peste 150 de sportivi, mai precizează Executivul.

Totodată, a fost prezentat stadiul proiectului modernizării Centrului Olimpic de la Izvorani, care va intra în finanţare prin Compania Naţională de Investiţii, care va avea capacitatea de a oferi anual o bază de pregătire la standarde internaţionale pentru mii de sportivi de performanţă, din peste 20 de discipline olimpice şi neolimpice.

Precedentele Jocuri Olimpice de Vară au avut loc în 2020, în Japonia, la Tokyo. România a obținut doar 4 medalii (una de aur și trei de argint), ocupând locul 46 în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.