Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După DNA, judecătorii îl lovesc și ei pe Vasile Blaga: Decizia luată de magistrații de la ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga DNA

Magistraţii Curţii Supreme au respins, luni, contestaţia formulată de fostul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga, împotriva sechestrului impus de procurori în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

"Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorul Vasile Blaga împotriva ordonanţei din 25.10.2016 emisă în dosarul 234/3P/2016 a PICCJ - DNA - ST Ploieşti", se arată în minuta deciziei.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

Blaga s-a prezentat luni la Curtea Supremă, unde magistraţii au luat în discuţie contestaţia acestuia împotriva sechestrului instituit de procurorii anticorupţie.

Surse apropiate anchetei au declarat că procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile până la concurenţa sumei de 700.000 de euro.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Procurorii susţin că, în 2009, în PDL, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan - în sensul obţinerii de bani pentru partid.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă, spun anchetatorii.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

"Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană", precizează DNA.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate.

Citește și: EXPERIMENT A ieșit goală pe stradă, dar nimeni nu și-a dat seama: Cum e posibil / VIDEO

Procurorii DNA Ploieşti au instituit măsuri asigurătorii şi asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.