Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După doi ani de criză sanitară, compania de transport maritim Brittany Ferries redeschide rutele pe Canalul Mânecii

theguardian.com
Brittany Ferries feribot

Compania de transport maritim Brittany Ferries a anunţat redeschiderea tuturor rutelor pe care le operează pe Canalul Mânecii, după doi ani de criză sanitară, dar şi o consolidare pentru sezonul turistic din acest an a ofertei sale între Franţa şi Irlanda, informează marţi AFP.

"Suntem încântaţi să confirmăm această veste bună personalului nostru, clienţilor şi partenerilor noştri portuari pentru acest sezon 2022 care începe", a declarat într-un comunicat Christophe Mathieu, preşedintele consiliului de administraţie al companiei de transport maritim.

După o sistare pe parcursul iernii, Brittany Ferries îşi va relansa ruta istorică dintre Roscoff (vestul Franţei), unde se află sediul său, şi Plymouth, în sudul Angliei. Din 28 martie, două nave vor asigura una, respectiv cinci călătorii dus-întors pe săptămână.

Alte două nave îşi vor relua serviciile între Franţa şi sudul Angliei: din 26 martie pe ruta Saint-Malo/Portsmouth şi din 4 aprilie pe cea care leagă Cherbourg de Poole.

De asemenea, compania îşi va consolida pentru sezonul turistic 2022 (din aprilie până la sfârşitul lunii octombrie) rutele pentru pasageri între Franţa şi Irlanda. Vor fi propuse astfel două călătorii dus-întors pe săptămână de la Roscoff la Cork, potrivit Agerpres.ro.

"Dublarea acestei rute, cea mai scurtă din Franţa până în Irlanda, permite satisfacerea cererii în creştere a clientelei", a indicat Brittany Ferries, care oferă şi o rută pentru pasageri către Rosslare din Cherbourg.

După Brexit, Irlanda a devenit din ce în ce mai importantă pentru Brittany Ferries, în special pentru activitatea de transport de marfă, odată cu deschiderea, în 2021 a liniilor directe de la Cherbourg şi Le Havre la Rosslare.

Această reluare completă a activităţii coincide cu punerea în funcţiune de către companie a primei sale nave alimentate cu gaz natural lichefiat (GNL). La Salamanca va efectua prima sa traversare comercială de la Portsmouth la Bilbao, Spania, pe 27 martie.

Criza sanitară, dar şi Brexit, au pus în mare dificultate compania bretonă, principal angajator de marinari francezi, care deserveşte trei ţări străine, Regatul Unit, Spania şi Irlanda, cu o flotă de 12 nave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.