Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După două luni de la deces, Stephen Hawking a fost înhumat la Westminster Abbey din Londra

Hawking

Ceremonia de înhumare a cenuşii astrofizicianului Stephen Hawking a avut loc vineri la Westminster Abbey din Londra, prilej cu care vocea savantului, purtând cu sine un mesaj de pace şi speranţă, a fost transmisă în spaţiu, informează Reuters.

Savantul a murit în data de 14 martie, la vârsta de 76 de ani. Ţintuit într-un scaun cu rotile, Hawking, devenit celebru pe plan internaţional pentru studiile sale despre găurile negre, suferea de scleroză laterală amiotrofică şi putea comunica doar prin intermediul unui sintetizator vocal.

Citește și: Rareș Bogdan îl desființează pe un ministru din Cabinetul Dăncilă: „Doamne ferește, câți proști”

Cenuşa sa a fost înhumată alături de cea a savanţilor englezi Isaac Newton, părintele legii gravitaţiei universale, şi Charles Darwin, părintele teoriei evoluţioniste, la Westminster Abbey, catedrala cu o vechime de 1.000 de ani, celebră pentru ceremoniile de încoronare, căsătorii sau înmormântări care au avut loc aici.

La slujbă au asistat prietenii şi familia savantului, dar şi alţi doritori, din 100 de ţări, aleşi printr-o tragere la sorţi din 25.000 de persoane înscrise. În cadrul evenimentului, Benedict Cumberbatch, actorul care l-a interpretat pe savant în producţia BBC din 2004 , a citi un fragment biblic.

Citește și: Un personaj celebru sare în apărarea lui Mircea Badea și a mamei lui! Răspuns la atacurile lui Oreste

Vocea celebrului astrofizician, acompaniată de un fragment muzical realizat de compozitorul de muzică electronică grec Vangelis, cunoscut pentru coloana sonoră a filmului 'Chariots of Fire' (1981), a fost difuzată în spaţiu de la staţia Cebreros a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Sunetul a fost transmis către cea mai apropiată gaură neagră, 1A 0620-00, care formează un sistem binar cu o stea pitică obişnuită portocalie, a precizat într-o declaraţie Lucy Hawking, fiica savantului.

Citește și: EXCLUSIV! Prima reacție a DNA după ce Mihai Gâdea a făcut public faptul că Laura Codruța Kovesi îi cere banii

''Este un mesaj de pace şi speranţă, despre unitate şi nevoia noastră de a trăi împreună în armonie pe această planetă'', a spus aceasta.

''Este un gest frumos şi simbolic care formează o legătură între prezenţa tatălui nostru pe această planetă, dorinţa lui de a ajunge în spaţiu şi modul în care a explorat universul cu ajutorul minţii'', a adăugat Lucy Hawking.

Citește și: EXCLUSIV! Planul magistral de la Cotroceni! Dragnea pe făraş. Rolul lui Florian Coldea

Înhumarea în interiorul catedralei Westminster este un omagiu rezervat doar celor mai mari personalităţi britanice. Cele mai recente înmormântări ale unor oameni de ştiinţă care au avut loc aici sunt cea a lui Ernest Rutherford, unul dintre pionierii fizicii nucleare, în 1937, şi Joseph John Thomson, cel care a descoperit electronii, în 1940.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.