Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După două momente PENIBILE, România face primul gest reparatoriu față de Japonia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Shinzo Abe

Relațiile dintre România și Japonia au fost deteriorate, din cauza luptei politice din țara noastră. Un prim episod l-a avut în centru pe Mihai Tudose, cel care a demisionat chiar cu o seară înainte de vizita oficială a premierului Japoniei, Shinzo Abe, la București. Pe cale de consedință, Abe a fost nevoit să-și anuleze vizita la Guvern. Un al doilea episod l-a avut în centru pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, cel care și-a întrerupt o vizită în Japonia, fiind chemat de urgență în țară.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ în presă: Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi în audienţă pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii.


Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor bilaterale şi al cooperării la nivel internaţional dintre România şi Japonia, în contextul creat de perspectiva ridicării relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic.

Analizând circumstanţele, dar şi importanţa istorică a vizitei premierului Japoniei în România, Shinzo Abe, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat voinţa clară de intensificare a dialogului politic şi de concretizare a proiectelor guvernamentale şi economice care se regăsesc pe agenda bilaterală.

Au fost prezentate ultimele evoluţii în proiecte precum Magistrala 6 de metrou Gara de Nord - Aeroportul "Henri Coandă" şi construcţia podului peste Dunăre de la Brăila, dar şi colaborările din domeniile energie, infrastructură, IT, agricultură, apărare şi securitate.

Totodată, premierul Dăncilă a subliniat că Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România şi Guvernul de la Bucureşti susţine toate iniţiativele capabile să intensifice colaborarea economică româno-niponă. De asemenea, a menţionat că aşteaptă cu interes misiuni economice japoneze în ţara noastră şi că îşi doreşte promovarea unei prezenţe româneşti în Japonia.

În cadrul întrevederii a fost exprimată încă o dată aprecierea părţii române pentru decizia Japoniei de a permanentiza, de la începutul anului viitor, regimul de scutire de vize turistice pentru românii care intenţionează să călătorească în Japonia pe perioade de până la 90 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.