Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Dragnea, și Carmen Dan le poartă de grijă copiilor: şi-ar dori mai mult un program de ajutorare pentru copii, decât pentru serviciile secrete

Carmen Dan

Liviu Dragnea a declarat duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici. În acest context și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marţi că, "în calitate de cetăţean", şi-ar dori mai mult un program de ajutorare şi de tratament pentru copii sau pentru persoane cu nevoi, decât un buget mai mare pentru un serviciu de securitate sau de informaţii, informează Agerpres.

Citește și: Întâlnirea cu reprezentanții UDMR pe tema bugetului s-a încheiat: Reprezentanții coaliției au miercuri a treia zi de întrevederi cu AMR

"Dacă în calitate de cetăţean aş fi întrebată ce-mi doresc mai mult, un buget mai mare pentru un serviciu de securitate, un serviciu de informaţii, sau un program de ajutorare şi de tratament pentru copii sau pentru persoane cu nevoi, vă spun categoric că aş spune că-mi doresc acel program", a afirmat Carmen Dan la Antena 3.

Ea a adăugat că probabil este în asentimentul foarte multor oameni când spune acest lucru. "Ne dorim ca proiectul de buget să fie un proiect bun, un buget care să acopere nevoile reale şi acesta este motivul pentru care eu nu văd o problemă din a rediscuta anumite aspecte. (...) Spun ca specialiştii să se uite cu atenţie în această zonă şi să aloce resurse financiare exact cât să acopere competenţele stabilite prin lege, ca să nu ajungem în situaţii pe care le cunoaştem şi pe care suntem datori să le îndreptăm", a spus ministrul.

În opinia sa, preşedintele Iohannis este mai preocupat de bugetul unei structuri de informaţii, decât de bugetul Ministerului Afacerilor Interne. "Dar noi, în Guvern, atunci când am discutat instituţional proiectele de buget, am spus în mod obiectiv care sunt nevoile pentru fiecare instituţie. N-am discutat pe bugetele serviciilor de informaţii. (...) Pentru SPP ar trebui să fie configurat efectiv pentru ceea ce acoperă potrivit competenţelor legale. (...) Nu putem să alocăm SPP-ului, de exemplu, un buget care să asigure siguranţa tuturor demnitarilor", a precizat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.