Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După extinderea de către SUA a tarifelor vamale la importurile de oţel şi de aluminiu UE vizează noi produse

WSJ
SUA UE

Uniunea Europeană a elaborat o listă de importuri din SUA, inclusiv brichete şi garnituri din materiale plastice pentru mobilă, pentru care vor fi percepute tarife vamale, ca măsuri de retorsiune în urma extinderii tarifelor vamale americane la importurile de oţel şi de aluminiu, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu, au intrat în vigoare la data de 23 martie 2018, iar începând cu data de 1 iunie au fost aplicate şi producătorilor din UE.

În ianuarie 2020, preşedintele american Donald Trump a semnat o proclamaţie, care prevede extinderea tarifelor vamale la importurile de oţel şi de aluminiu şi către produsele derivate, cum ar fi cuie de oţel şi cabluri de aluminiu, deoarece au crescut importurile acestora din urmă. Aceste tarife, de la care au fost exceptate Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Mexic şi Coreea de Sud, au intrat în vigoare pe 8 februarie 2020.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Acum UE propune pentru o perioadă de trei ani tarife vamale de 20% la importurile de brichete şi de 7% la importurile de garnituri din materiale plastice pentru mobilă. De asemenea, sunt percepute tarife vamale suplimentare de 4,4% pentru cărţile de joc (deja pentru ele se plătesc tarife de 10%).

Măsurile sunt destinate să fie proporţionale şi limitate, a precizat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, adăugând că actuala criză ilustrează importanţa menţinerii comerţului deschis şi a lanţurilor de furnizare.

"Pentru a sprijini redresarea, ne aşteptăm ca partenerii noştri să renunţe la orice tarife incorecte aflate în vigoare, inclusiv cele la oţel şi de aluminiu", a declarat oficialul CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.