Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După falimentul Silicon Valley, potopul! O nouă bancă din SUA a fost închisă de autoritățile de reglementare, 'invocând risc sistemic'

decrypt.co
signature bank

Signature Bank, o bancă cu sediul în New York, Statele Unite ale Americii, este o altă bancă prietenoasă cu criptomonedele care s-a închis oficial, fiind preluată de Departamentul de Servicii Financiare din New York (NYDFS).

Vestea a fost anunțată de inspectorul Adrienne A. Harris într-o declarație din 12 martie. Autoritatea de reglementare din New York a intrat în posesia Signature Bank în conformitate cu Secțiunea 606 din Legea bancară din New York și a numit Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor din SUA să se ocupe de procesul de asigurare, conform cointelegraph.com.

Rezerva Federală Americană explică de ce a închis banca

Rezerva Federală a explicat într-o declarație din 12 martie că decizia de a închide banca a fost luată împreună cu Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor din Statele Unite (FDIC) pentru a proteja economia SUA și a întări încrederea publicului în sistemul bancar.

Un membru senior al Trezoreriei SUA a declarat presei că acțiunile de astăzi ale NYDFS și ale Rezervei Federale au fost concepute pentru a limita ieșirile deponenților și pentru a preveni rulări suplimentare ale băncilor:

„Acțiunile pe care le-am întreprins astăzi au fost concepute pentru a limita consecințele ieșirilor deponenților din Silicon Valley și din Signature și pentru a reduce orice efecte de propagare.”

„Firmele nu sunt salvate. Deponenții sunt protejați”, a spus oficialul. „Operațiunile, capacitatea de a menține salariile în funcțiune sunt cu adevărat importante”, a adăugat oficialul Trezoreriei.

Rezerva Federală dă asigurări că toți deponenții sunt asigurați

Rezerva Federală a menționat, de asemenea, că îi sprijină pe toți deponenții Signature Bank.

„Toți deponenții acestei instituții vor fi întregi. Ca și în cazul rezoluției Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil.”

„Acest pas va asigura că sistemul bancar american continuă să-și îndeplinească rolurile vitale de a proteja depozitele și de a oferi acces la credit gospodăriilor și întreprinderilor într-o manieră care promovează o creștere economică puternică și durabilă”, se adaugă în declarație.Signature Bank avea depozite de 88,6 miliarde de dolari la 31 decembrie și a fost înțeleasă de unii drept una dintre băncile cele mai prietenoase cu cripto-urile din SUA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.