Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După flagelare, Arabia Saudită a abolit şi pedeapsa cu moartea pentru minori

Agerpres
Arabia Saudita

Arabia Saudită a abolit pedeapsa cu moartea pentru infracţiunile comise de minori, a informat duminică un oficial saudit, la câteva zile după anunţul abolirii pedepsei cu flagelarea, transmite AFP. O condamnare cu închisoarea de cel mult 10 ani într-un centru de detenţie pentru minori va înlocui pedeapsa cu moartea, a precizat oficialul saudit.

Vezi si: Ungaria batjocorește România pentru că i se permite: analiza lui Vasile Pușcaș, fost negociator-șef al României cu UE

Regatul saudit ultra-conservator este acuzat în mod regulat de încălcări ale drepturilor omului de către ONG-urile internaţionale. Pedeapsa cu moartea a fost suprimată pentru indivizii condamnaţi pentru infracţiuni comise atunci când erau minori, a declarat Awad Al-Awad, şeful Comisiei pentru Drepturile Omului, o agenţie guvernamentală saudită, citând un decret regal.

"Aceasta este o zi importantă pentru Arabia Saudită", a spus Awad. "Acest decret ne ajută să stabilim un cod penal mai modern".

Într-un raport privind pedeapsa cu moartea în întreaga lume publicat săptămâna aceasta, Amnesty International afirmă că "Arabia Saudită a executat un număr record de persoane în 2019, în pofida unei scăderi generale a execuţiilor la nivel mondial".

"Autorităţile saudite au executat 184 de persoane anul trecut, cel mai mare număr înregistrat vreodată de Amnesty International într-un singur an în această ţară", se arată în raport.

Omuciderea, violul, jaful armat, traficul de droguri, vrăjitoria, adulterul, sodomia, homosexualitatea şi apostazia sunt pedepsite cu moartea în regatul saudit, care aplică o versiune riguroasă a islamului.

Vineri, Comisia pentru Drepturile Omului a anunţat decizia Curţii Supreme saudite privind abolirea pedepsei cu flagelarea.

  • După ce Mohammed bin Salman a devenit prinţ moştenitor în 2017, Arabia Saudită a fost mult mai frecvent criticată de organizaţiilor pentru drepturile omului.
  • Deschiderea economică şi socială promovată de prinţul moştenitor a fost însoţită de o represiune crescută împotriva vocilor care i se opuneau, atât din cadrul familiei regale, cât şi din rândul intelectualilor şi al activiştilor.
  • Imaginea sa de reformator a fost foarte afectată de uciderea jurnalistului şi critic al puterii Jamal Khashoggi, asasinat la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul în 2018.

Vezi si: Cezar Preda își face țăndări Guvernul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.