Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După fracturi, vârstnicii au nevoie de recuperare medicală specializată, pentru a-și putea păstra mobilitatea

Spitalul Sfântul Sava
Spitalul Sfantul Sava refacere fizioterapie kinetoterapie

Datorită pierderii echilibrului odată cu avansarea în vârstă sau din cauza unor afecțiuni, persoanele vârstnice se confruntă mai des cu accidente de tipul căzăturilor, inclusiv în propria locuință. Spre deosebire de persoanele tinere, vârstnicii pot suferi fracturi grave și la cele mai neînsemnate accidente casnice, din cauza pierderii  elasticității oaselor și a  osteoporozei. Astfel, pacienții au nevoie de intervenții chirurgicale pentru a repune la loc oasele fracturate, operații ce sunt urmate de perioade mai lungi de refacere decât în cazul tinerilor.

Dacă acest tip de fracturi însoțite de operații dificile nu sunt urmate de recuperare medicală profesionistă, pacienții pot pierde independența motorie, adică să ajungă să aibă nevoie permanentă de asistență pentru orice tip de deplasare.

Recuperarea medicală trebuie să înceapă cât mai repede după intervenția chirurgicală, pentru a spori șansele ca mobilitatea articulațiilor să fie păstrată.

Cei mai mulți dintre pacienți, însă, de teama durerii la fiecare mișcare, au tendința de a evita să meargă. Lipsa mișcării poate duce la eșecul operației, iar mobilitatea să fie pierdută. Cu cât vârstnicii operați încep să se miște mai repede, cu atât șansele lor de recăpătare a mobilității sunt mai mari.

content-image

Pentru o recuperare de succes, este nevoie de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, care evaluează starea fiecărui pacient și aplică pentru fiecare în parte, în funcție de specificul afecțiunii, un anumit tip de terapie.  Recuperarea medicală la domiciliu este total ineficientă în acest stadiu, întrucât teama de durere determină pacienții să renunțe la mișcare. Pacientul trebuie să înceapă cât mai rapid exercițiile asistate de kinetoterapeut și fizioterapeut.

Spitalul Sfântul Sava are 118 paturi autorizate și 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt generoase.

Pentru o recuperare cât mai rapidă și eficientă, sunt importante atât mediul în care au loc procedurile, cât și relația pe care pacienții o au cu specialiștii în recuperare medicală. Spitalul Sfântul Sava pune un accent deosebit pe crearea unui spațiu care să semene cât mai puțin cu un spital, să fie un mediu familial, cald, primitor, care să sprijine pacienții să aibă un psihic optimist, cu încredere că recuperarea sa va fi posibilă.

Recuperarea medicală cu internare în Spitalul Sfântul Sava se realizează în saloane cu 2 sau 3 paturi, condițiile de cazare fiind excelente, de hotel de 4*. Fiecare salon are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii. Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă, iar de curând are și o secție de monitorizare permanentă a funcțiilor vitale, în regim de ATI, cu 18 paturi.

Spitalul Sfântul Sava a fost ridicat de la zero în urmă cu patru ani și funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

content-image

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.