Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După FTX, potopul pe piața cripto! Genesis Global oprește retragerile invocând 'turburări fără precedent pe piață'

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Potrivit unui nou tweet al Genesis Global din 16 noiembrie, creditorul instituțional de cripto a spus că va „suspenda temporar răscumpărările și noi inițieri de împrumuturi în activitatea de creditare”. În explicarea deciziei, firma a citat „turburări fără precedent pe piață” legate de prăbușirea schimbului de criptomonede FTX, care a dus la niveluri „anormale” de retrageri despre care Genesis Global susține că le-au depășit lichiditatea actuală, conform cointelegraph.com.

Firma a mai adăugat că lichiditatea sa actuală a fost afectată negativ de prăbușirea fondului speculativ Three Arrows Capital în iunie. Ca parte a procedurii de faliment, brokerajul a depus o cerere de 1,2 miliarde de dolari împotriva Three Arrows Capital.

Deși nu este clar care sunt nivelurile de lichiditate ale companiei, Cointelegraph a raportat anterior că Genesis Global avea fonduri în valoare de 175 de milioane de dolari blocate pe FTX. Ca răspuns, Digital Currency Group, compania-mamă a Genesis Global, a trimis filialei sale o infuzie de capital de urgență de 140 de milioane de dolari pentru a acoperi pierderile.

Acum este evident că transferul a fost insuficient pentru a satisface cererile de retragere ale consumatorilor. În ceea ce privește următorii pași, Genesis Global a declarat:

„Am angajat cei mai buni consilieri din industrie pentru a explora toate opțiunile posibile. Săptămâna viitoare, vom livra un plan pentru afacerea de creditare. Lucrăm neobosit pentru a identifica cele mai bune soluții pentru activitatea de creditare, inclusiv, printre altele, aprovizionarea de noi lichidități.”

Genesis Global a susținut, de asemenea, că afacerile sale spot, de tranzacționare cu derivate și de custodie rămân „pe deplin operaționale”. În ultimul său raport trimestrial, firma a declarat că are împrumuturi active în valoare de 2,8 miliarde de dolari. De la anunț, compania sa-mamă, Digital Currency Group, a clarificat că nu are niciun impact asupra propriilor operațiuni. Cu toate acestea, Genesis Global servește în prezent ca furnizor de lichidități al popularului Bitcoin Investment Trust (GBTC) în scala de gri de 6,7 miliarde de dolari. Fondul tranzacționează în prezent cu o reducere de aproape 40% față de valoarea activului net la momentul publicării, în parte din cauza speculațiilor investitorilor cu privire la expunerea sa la Genesis Global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.