Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Germania, și Italia are probleme cu Gazprom: Livrările de gaze scad brusc (presă)

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Gazprom diminuează livrările de gaze către Italia începând de miercuri. Rușii au informat compania italiană Eni despre o reducere cu 15% a fluxurilor, anunță publicația Open care citează agenția Ansa, potrivit Mediafax.

Gigantul rus de stat a anunțat că reducerea de miercuri este de aproximativ 15%, a declarat pentru Ansa un purtător de cuvânt al Eni. Motivele nu au fost încă dezvăluite, dar compania Eni „va continua să monitorizeze evoluția situației și va comunica orice actualizare".

Marți, Gazprom își anunțase intenția de a reduce cu 40% cantitățile de gaze trimise către UE prin gazoductul dintre Rusia și Germania, Nord Stream 1. Rușii dau vina pe sancțiunile impuse de occident care i-ar fi împiedicat să facă mai multe revizii ale instalațiilor. Liderii europeni susțin că este vorba despre „răzbunare” pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Israelul pentru a „consolida cooperarea energetică" cu această țară, cu scopul de a reduce dependența energetică față de Rusia. Uniunea se concentrează pe furnizarea de gaze naturale lichefiate prin Egipt, în viitorul imediat, și pe construirea gazoductului EastMed în estul Mediteranei. Ministerul israelian al Energiei a anunțat că Israelul și UE vor semna miercuri un acord pentru exportul de gaze naturale către UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.