Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După impunerea de sancțiuni americane, Turcia anunță că nu îşi va abandona interesele în Mediterana de Est. UE anunță că vin și sancțiunile europene

Agerpres
Turcia

Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a anunţat luni că Turcia nu îşi va abandona drepturile şi interesele în Mediterana de Est din cauza posibilelor sancţiuni sau critici ale Uniunii Europene, informează Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Motivare instanță: De ce restricțiile pentru pelerinaje nu pot fi introduse de CNSU

În cadrul unei summit organizat vineri la Bruxelles, liderii UE au convenit să pregătească sancţiuni individuale limitate vizând Turcia pentru conflictele generate de Ankara în relaţia cu Grecia şi Cipru pe subiectul explorărilor offshore. Discuţii cu privire la măsuri mai dure au fost amânate până în martie anul viitor.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat după summit că liderii UE intenţionează să discute despre exporturile de arme către Turcia cu aliaţii din NATO, în urma presiunilor exercitate de Grecia pentru a se impune Turciei un embargo în acest domeniu.

Răspunzând întrebărilor din parlament ca parte a negocierilor privind bugetul anual, Cavusoglu a declarat:"Nici nu se pune problema să ne abandonăm drepturile şi interesele în Mediterana de Est pentru că ne vom confrunta cu sancţiuni sau UE ne va critica".

Anterior în cursul zile de luni, preşedintele Tayyip Erdogan s-a declarat supărat că Statele Unite şi UE continuă procesele de sancţiuni împotriva Turciei, spunând că Ankara se aştepta ca UE "să nu o sancţioneze, ci mai degrabă să îşi îndeplinească promisiunea de aderare deplină (la UE)" a Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.