Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După inflație și criza laptelui praf, în SUA bubuie din nou infectările cu coronavirus: măsurile vizează americanii sub 50 de ani

FDVPDR
batrani covid

SUA se confruntă cu un noul val COVID. Noile contaminări s-au triplicat în ultima lună, motiv pentru care experții iau în considerare a 4-a doză de vaccin pentru cei care au sub 50 de ani. De asemenea, SUA vor să afle dacă tratamentul cu Paxlovid trebuie prelungit. Oficialii din sănătate iau în considerare extinderea eligibilității pentru a doua doză de rapel a vaccinului COVID-19 la persoanele sub 50 de ani, pe fondul creșterii constante a numărului de cazuri. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA autorizase la sfârșitul lunii martie o a doua doză de rapel a vaccinurilor Moderna și Pfizer pentru persoanele care au peste 50 de ani, având în vedere datele care arată scăderea imunității și riscurile prezentate de variantele Omicron ale virusului.

„În ceea ce privește o a patra doză pentru cei cu vârsta sub 50 de ani, aceasta va necesita o acțiune din partea FDA, iar noi suntem în discuții în acest sens", a declarat directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Rochelle Walenksy. Cazurile au crescut în mod constant în ultimele cinci săptămâni, a declarat Walensky. Media actuală pe șapte zile a cazurilor zilnice a crescut cu 26% față de săptămâna precedentă, ajungând la 94.000 de cazuri pe zi și triplându-se în ultima lună. Media de șapte zile pentru spitalizări a crescut cu 19%, ajungând la aproximativ 3.000 pe zi, iar media pentru decese a fost de 275 pe zi.

Totodată, creșterea numărului de cazuri COVID-19 determină creșterea utilizării medicamentelor, tratamentul antiviral oral Paxlovid de la Pfizer înregistrând o creștere de 315% în ultimele patru săptămâni, au declarat oficialii din domeniul sănătății din SUA. Statele Unite vor studia dacă este nevoie de un tratament mai lung cu Paxlovid pentru a combate reinfectarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.