Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Liviu Dragnea, a venit rândul lui Vlad Plahotniuc să fie INTERZIS în SUA: Comunicatul emis de Departamentul de Stat

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc şi membrii familiei sale au interdicţie de intrare în SUA, conform deciziei Departamentului de Stat american.

Decizia este determinată de implicarea fostului oligarh moldovean Vladimir Plahotniuc în acte de corupţie semnificative, informează news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

”Plahotniuc a fost implicat în acte de corupţie care au subminat statul de drept şi au compromis grav independenţa instituţiilor democratice din Moldova”, afirmă Departamentul de Stat.

Odată ce secretarul de stat impune interdicţia oficialilor guvernelor străine pentru implicarea directă sau indirectă în acte de corupţie semnificative, aceste persoane şi membrii familiei devin neeligibili pentru a obţine viza de acces în SUA. În acest caz, în afara lui Plahotniuc, mai sunt vizaţi soţia sa, Oxana Childescu; fiul său, Timofei Plahotniuc şi copilul minor.

Citește și: România, un nou împrumut: Ministerul Finanțelor a luat peste un miliard de lei de la bănci

”Acţiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupţia şi sunt alături de poporul Republicii Moldova în lupta sa contra corupţiei. Departamentul de Stat va continua să-şi folosească autoritatea pentru a promova tragerea la răspundere a celor vinovaţi de corupţie în această regiune şi la nivel global.”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Plahotniuc este cercetat în Republica Moldova într-un dosar de spălare de bani, dar figurează în dosare penale şi în alte ţări. În iunie 2019, când a pierdut puterea, Plahotniuc a fugit din Moldova prin regiunea separatistă transnistreană. Ulterior, în spaţiul public au apărut informaţii despre faptul că acesta s-ar fi "stabilit" iniţial la Londra, apoi în Miami, dar, la sfârşitul lunii octombrie, a fost la Iaşi.

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.