Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o absenţă de trei ani, Salonul Artelor Decorative se redeschide vineri, la Muzeul Naţional Cotroceni

palatul cotroceni

După o absenţă de trei ani, Salonul Artelor Decorative, un proiect iniţiat în anii ’90 şi ajuns la cea de-a XVI ediţie, se redeschide vineri, la ora 18.00, la Muzeul Naţional Cotroceni, scrie news.ro.

Vernisajul Salonului Artelor Decorative va avea loc în Spaţiile Medievale ale muzeului.

În 2018, publicul Salonului Artelor Decorative va fi conectat la tendinţele europene în această arie expoziţională şi adaptat la standardele de etalare muzeală ale artelor decorative.

Ediţia din 2018 a Salonului Artelor Decorative este una cu caracter retrospectiv ce reuneşte nume reprezentative din domeniu, dar aduce în atenţia publicului şi noua generaţie de artişti.

Lucrările sunt dispuse în patru secţiuni expoziţionale: Famous (artişti consacraţi), New Blood - DIPLOMA (artişti tineri), Războiul Ţesătorilor (un proiect de artă contemporană dedicat patrimoniului imaterial), Portofolio Room (o selecţie a artiştilor activi în domeniul artelor decorative din România).

Citește și: Peste 150 de cărţi au fost înscrise în concursul naţional de design de carte 'Cele mai frumoase cărţi din România' 2018

Echipa mixtă a Salonului Artelor Decorative îmbină experienţa curatorilor Cosmin Năsui şi Georgiana Cozma, a arhitectului de expoziţii Attila Kim, pe de-o parte şi a echipelor Muzeului Naţional Cotroceni şi The Institute, pe de altă parte.

Publicul este invitat să viziteze, în perioada 15 septembrie - 14 octombrie, în Spaţiile Medievale ale muzeului, ediţia 2018 a Salonului Artelor Decorative.

Potrivit instituţiei muzeale, nu este nevoie de programare prealabilă. Prezentarea actului de identitate, în original, este obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.