Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o pauză de 12 ani, Inter Milano a reușit să se califice din nou în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

www.digisport.ro
suporteri Inter Milano

Inter Milano s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru prima dată din 2011 încoace, după ce a eliminat-o pe Porto în optimi. Italienii au câștigat cu 1-0 la general, singurul gol al dublei manșe fiind marcat în tur. Meciul de marți s-a încheiat indecis, cu 0-0, scrie Mediafax.

Italienii s-au impus cu 1-0 în prima manșă de pe San Siro și au reușit să îi elimine pe portughezi, care au făcut un retur foarte bun, dar s-au lovit de opoziția acerbă a portarului Onana.

Într-un final de meci intens, Mehdi Taremi a lovit întâi bara laterală și apoi cea transversala, în prelungiri, pentru Porto, rămasă în ultimele minute fără brazilianul Pepe, care a primit cartonaș roșu.

Portarul oaspeților, Andre Onana, a avut câteva intervenții decisive, care au ajutat-o pe Inter să reziste, fără să primească gol.

Porto, a doua în Primeira Liga, a fost lipsită de fundașul portughez Pepe, în vârstă de 40 de ani, triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, în timp ce mijlocașul Otavio a fost suspendat după ce a primit cartonașul roșu pentru două abateri în prima etapă.

Gazdele au avut ocazii bune și în prima repriză, dar Onana s-a opus pentru a respinge lovitura de la 25 de metri a lui Mateus Uribe.

De asemenea, Taremi a trimis un șut în bară, Evanilson și-a văzut șutul blocat de o intervenție excelentă a lui Federico Dimarco, iar Stephen Eustaquio a irosit și el o ocazie mare.

Uribe a trimis un voleu peste poartă în repriza a doua, Onana a respins execuția lui Marko Grujic, iar Denzel Dumfries de la Inter a respins un șut de pe linia porții, lusitanii nereușind să marcheze în fața unui Inter care s-a apărat eroic.

Edin Dzeko a avut cea mai importantă ocazie a oaspeților, execuția sa fiind respinsă de portarul Diogo Costa.

Inter, triplă campioană europeană, se alătură rivalilor din oraș, AC Milan, în tragerea la sorți a sferturilor de finală de vineri, care va avea loc la sediul UEFA din Nyon, Elveția.

Bayern Munchen, Benfica, Chelsea și Manchester City sunt, de asemenea calificate în optimi.

Liderul din Serie A, Napoli, cu 18 puncte în fața lui Inter, ar putea deveni a treia echipă italiană calificată, având un avantaj de 2-0 în fața lui Eintracht Frankfurt, înainte de meciul retur de miercuri, în timp ce Real Madrid conduce cu 5-2 în fața lui Liverpool, după victoria din prima manșă de pe Anfield.

Ultima apariție a lui Inter în sferturile de finală ale Ligii Campionilor a avut loc în urmă cu 12 ani, când a pierdut cu 7-3 la general în fața echipei germane Schalke.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.