Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o recuperare de 72%, prețul Bitcoin a atins pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai

Stewards Law
bitcoin

Bitcoin a revenit duminică seara la valoarea de 50.000 de dolari, o etapă importantă a prețurilor, pe măsură ce piața criptografică continuă să iasă din prăbușirea din luna mai.

Cea mai mare criptomonedă din lume după capitalizare de piață tocmai a depășit 50.000 de dolari. La momentul scrierii acestui articol, a crescut cu 2,6% în ultimele 24 de ore, cu 5,6% în ultima săptămână și cu 55% în ultima lună, potrivit CoinGecko .

Ultima dată când Bitcoin a văzut 50.000 de dolari a fost la mijlocul lunii mai, chiar după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că compania sa nu va mai accepta Bitcoin ca plată pentru mașinile sale din cauza preocupărilor de mediu. Această veste, împreună cu represiunea din China, au trimis Bitcoin ]ntr-o scădere abruptă în săptămânile ce au urmat.

Turnul de 180 de grade al lui Musk a uimit investitorii, deoarece Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari cu doar trei luni mai devreme , iar această achiziție a sporit încrederea în rândul investitorilor instituționali și de retail.

Pagubele au fost în continuare exacerbate în săptămâna următoare, când guvernul chinez a promis că va contracara mineritul și tranzacționarea Bitcoin - și mai târziu a făcut-o .

Piața criptografică mai largă tinde să reducă mișcările de preț ale bitcoin și toate criptomonedele majore au început să scadă în urma veștii proaste.

Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoare, scăzând sub 30.000 de dolari în mai multe rânduri în ultimele luni. Dar o mare parte din pierderi au fost încet recuperate, iar restul pieței a urmat .

La fel ca toate numerele rotunde cu numeroase zerouri, mulți comercianți consideră 50.000 de dolari un indicator psihologic al succesului. Încălcarea acestuia deschide calea către alte numere îngrijite, cum ar fi 55.000 sau 60.000 de dolari.

Când prețul a scăzut pentru prima dată sub 50.000 de dolari pe 23 aprilie, echipa de tranzacționare a criptomonedelor Kraken a declarat pentru Decrypt că a observat vânzări „semnificative” de către comercianții din Kraken. Scăderea a coincis cu propunerea președintelui Biden pentru o creștere a impozitului pe câștigurile de capital din SUA.

"Deși este tentant să analizăm ciclul de știri", a declarat la acea vreme Jonathon Miller, directorul general al Kraken pentru Australia, "pare mai probabil că importanța tehnică și psihologică a nivelului de 50.000 de dolari este cea mai relevantă".

Urmează o revenire la 60.000 de dolari? Prețul Bitcoin din toate timpurile a fost aproape de 65.000 de dolari pe 14 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.