Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După o tăcere apăsătoare, George Simion vine cu explicații care nu conving: își contrazice toată activitatea parlamentară

george Simion

STIRIPESURSE.RO vă informa că AUR nu a contestat la Curtea Constituțională Legea privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023). După ce am publicat această informație, George Simion a ținut să vină cu o explicație publică, asta după ce timp de o săptămână a păstrat o tăcere apăsătoare.

Simion îi acuză pe liderii coaliției de guvernare pentru faptul că au dus legea la Secretrariatul General al Camerei Deputaților, miercuri, în ziua în care s-a votat legea. Simion și AUR se așteptau ca această lege să fie dusă la SGG abia luni, la începutul acestei săptămâni. De atunci încoace au mai trecut două zile, iar cei de la AUR știau deja că nu mai pot contesta la CCR, însă nu au spus nimic.

Timp de o săptămână, până în momentul în care STIRIPESURSE.RO a publicat această informație, George Simion a păstrat tăcerea. Liderul AUR, în alte situații, s-a zbătut și a făcut scandal monstru în Parlament pentru a putea să conteste anumite inițiative legislative.

Ca drept dovadă, în cazul legii de care facem vorbire, George Simion a organizat proteste de amploare, a fost în comisii, a scos apatura deputaților din priză, a ieșit în presă și a strigat pe toate canalele posibile.

Chiar dacă cei din coaliție au făcut ”o nefăcută” celor de la AUR, tăcerea lui George Simion este ciudată. Timp de o săptămână nu a spus nimic, doar când a apărut subiectul în presă și-a amintit că pentru această lege au fost proteste violente ale membrilor și simpatizanților AUR.

Explicațiile lui George Simion:

”Legea a fost depusă la dispoziția Secretariatului General la terminarea ședinței de miercuri, nu cum era de obicei, lunea, la începutul săptămânii următoare privând opoziția, așa mică cum este ea, de posibilitatea de a ataca la CCR. Site-uri apropiate de PSD dezinformează și spun că nu am atacat la CCR.

Numărul nostru este cel pe care îl vedeți aici, iar subterfugiul la care a apelat coaliția punând la dispoziția SGG, miercuri, imediat după ședință, este fără precedent. Vrem să anunțăm că în viitoarea majoritate parlamentară, AUR va abroga PLX 145. Toți colegii mei au votat împotriva acestei legi anti-naționale și anti-creștine.

AUR nu are semnăturile

Liderii AUR au inițiat proteste de amploare pentru a împiedica adoptarea Legii privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie (PL-x nr. 145/2023).

Cei de la AUR au organizat un protest și un marș în București, pe data de 6 mai. Mii de oameni au ieșit pe străzile din București și au mărșăluit prin Capitală.

Ulterior, pe data de 10 mai, liderii AUR și-au chemat oamenii în fața Parlamentului la protest. S-a lăsat cu violențe între protestatari și jandarmi, au fost bătuți inclusiv deputați.

Grupul AUR are doar 26 de deputați, iar pentru contestația la Curtea Constituțională este nevoie de 50 de semnături. Totuși, legea nu a fost votată de către 48 de de deputați, iar doi s-au abținut.

Dacă AUR îi mobiliza pe toți cei care s-au pronunțat împotriva acestei legi, atunci reușea să aducă proiectul pe masa judecătorilor CCR.

Cei de la AUR nu au făcut acest demers și au lăsat legea să meargă la promulgare, acolo unde va ajunge pe masa președintelui Klaus Iohannis.

FORMA ÎN CARE LEGEA A PLECAT LA PROMULGARE

”Ratarea” acestui moment ne poate arăta că, de fapt, liderii AUR au vrut doar să facă circ în Parlament și să-și radicalizeze electoratul. Dacă nu au găsit motive de neconstituționalitate, atunci înseamnă că legea este corectă, iar liderii AUR nu erau cu adevărat împotriva ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.