Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După obținerea celui de-al treile mandat, Xi Jinping schimbă conducerea serviciilor secrete - Cine este Chen Yixin, noul ministru al securității statului

political-viewer.com
armata chineza Xi Jinping

Chen Yixin a fost numit ministrul securității statului, a transmis duminică Congresul Național al Poporului din China. Potrivit anunțului, Chen Yixin îl va înlocui pe Chen Wenqing.

Chen Yixin este un politician chinez, care servește din martie 2018 ca secretar general al Comisiei Centrale pentru Afaceri Politice și Juridice, fost secretar adjunct al Partidului Comunist din Hubei și secretar de partid din Wuhan. El a ocupat funcția de secretar al Partidului Comunist al Wenzhou, un oraș din provincia Zhejiang, între 2013 și 2015. Între decembrie 2014 și decembrie 2015, Chen a fost membru al Comitetului permanent al Partidului Zhejiang. Între 2015 și 2016, a fost director adjunct al Biroului de Aprofundare a Reformei.

Chen s-a născut în comitatul Taishun, Zhejiang. A absolvit cu o diplomă în fizică la Lishui Teacher's College, unde a servit ca lider în Liga Tineretului Comunist a școlii. De atunci, a lucrat ca funcționar de-a lungul vieții Partidului Comunist, lucrând în funcții administrative din ce în ce mai înalte. El a fost secretar general adjunct al Comitetului Partidului Zhejiang. În 2012 a devenit secretar de partid al Jinhua. În 2013, a devenit secretar de partid la Wenzhou.

Chen a devenit mai târziu director adjunct al Biroului Grupului de conducere central pentru aprofundarea completă a reformelor. În ianuarie 2017, Chen a fost numit secretar al Partidului Comunist din Wuhan și secretar adjunct al partidului din Hubei.

În martie 2018, Chen Yixin i-a succedat lui Wang Yongqing în funcția de secretar general al Comisiei centrale pentru afaceri politice și juridice.

În 2020, Chen a fost anunțat că va conduce eforturile legate de epidemia de coronavirus din 2019-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.