Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După OMS, Bulgaria anunță că pandemia de coronavirus e pe final: singurii oameni care mai trebuie să poarte mască

time.com
masca masti

Consilierul pe probleme de sănătate al Sofiei, prof. Todor Kantardjiev, a declarat că există motive de relaxare în prezent, deoarece sfârşitul pandemiei de coronavirus este aproape. Potrivit specialistului bulgar, virusul a devenit mai puţin periculos şi mai puţin mortal. "După cum a anunţat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, se întrezăreşte sfârşitul pandemiei. Totuşi, trebuie avut în vedere că în fiecare an avem probleme cu infecţiile respiratorii în sezonul toamnă-iarnă, scrie Rador.ro

Persoanele care nu sunt sigure de sistemul lor imunitar, ar trebui să poarte mască. Este foarte important să respectăm regulile, pentru că vor apărea şi alte infecţii. Vaccinurile adaptate împotriva COVID-19 construiesc imunitatea împotriva variantei clasice a virusului şi împotriva Omicron. Oricine a fost imunizat cu vaccinurile anterioare, se poate vaccina cu aceste vaccinuri, care sunt doză booster şi asigură imunitate crescută în următoarele luni", a subliniat Kantardjiev, recomandând vaccinul persoanelor cu comorbidităţi şi care intră în contact cu multe persoane.

"Vaccinurile împotriva gripei sezoniere sunt deja disponibile în farmacii. De săptămâna viitoare, va începe imunizarea persoanelor în vârstă de 65 de ani şi peste", a precizat specialistul, explicând că putem administra un vaccin adaptat împotriva coronavirusului şi, în aproximativ o săptămână sau două, şi unul antigripal. "Primele simptome ale gripei şi ale coronavirusului după care ne putem orienta sunt durerile în gât. Există o oarecare diferenţă în cursul clinic al celor două boli, dar prima regulă este că persoanele bolnave trebuie să stea acasă", a recomandat prof.Kantardjiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.