Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După protestul #șîeu, Senatul trece la FAPTE - Au fost adoptate proiectele pentru construcția autostrăzilor Nordului și Brașov-Bacău

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam autostrada urabana A3

Senatul a adoptat, miercuri, proiectele legislative de aprobare a obiectivului de investiții pentru Autostrada Brașov-Bacău, respectiv pentru Autostrada Nordului. Demersul are loc la câteva zile după ce români din toată țara au protestat din cauza lipsei de autostrăzi, scrie Mediafax.

Citește și: Motivare INCENDIARĂ a judecătorilor ÎCCJ - Ludovic Orban a fost achitat din cauza lipsei de probe în dosarul instrumentat de DNA

Comisia pentru transporturi din Senat a întocmit rapoarte de respingere a celor două inițiative legislative.

Cu toate acestea, Senatul a respins raportul comisiei și a adoptat propunerea legislativă privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Braşov-Bacău, în unanimitate, cu 74 de voturi „pentru”.

Potrivit proiectului legislativ inițiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Bacău este de cinci ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

De asemenea, obiectivul de investiții Autostrada Brașov-Bacău se finanțează de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din fonduri extreme și din fonduri europene disponibile în cadrul exercițiului financiar multianual 2019-2024.

Și propunerea legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiţii "Autostrada Nordului" a fost adoptată de senatori, cu 72 de voturi „pentru” și o abținere, în ciuda raportului de respingere întocmit de Comisia pentru transporturi.

„Prezenta lege aprobă execuția obiectivului de investiții Autostrada Vama Petea-Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava, denumită în continuare Autostrada Nordului”, se arată în proiectul legislativ.

Inițiativa depusă de parlamentarii din toate partidele politice, prevede că termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada Nordului este de patru ani de la data în vigoare a prezentei legi. De asemenea, obiectivul de investiții Autostrada Nordului se finanțeazp de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene.

În total, senatorii au adoptat miercuri trei inișiative de aprobare a obiectivelor de investiții pentru autostrăzi.

Pe 15 martie, românii au protestat, de la ora 15:00, pentru 15 minute, în semn de protest pentru lipsa de autostrăzi din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.