Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După publicarea înregistrărilor compromițătoare, fostul vicecancelar al Austriei a ajuns să fie anchetat de procurori: Riscă să ajungă în PUȘCĂRIE

Buzz-Feed
Heinz-Christian Strache

Fostul lider al extremei drepte austriece Heinz-Christian Strache este anchetat de autoritatea de luptă împotriva corupţiei din Austria în legătură cu declaraţiile incriminatoare pe care el le-a făcut într-o înregistrare video, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al autorităţii respective, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

Strache a demisionat luna trecută din funcţia de vicecancelar şi şef al Partidului Libertăţii (FPOe, extrema dreapta), ca urmare a publicării înregistrării video, în care el oferea contracte pentru infrastructură şi media unei femei ce pretindea că este nepoata unui oligarh rus, în schimbul unor fonduri pentru partidul său.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

În înregistrare, Strache şi un înalt politician al FPOe, Johann Gudenus, au discutat de asemenea despre donaţii importante care au fost făcute partidului lor printr-o asociaţie intermediară, pentru a se sustrage controlului Curţii de Audit a Austriei.

Dacă în 2017 Strache nu era încă în guvern, el era însă şef al FPOe.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Potrivit purtătorului de cuvânt, Gudenus este şi el anchetat.

În plus, procurorii intenţionează să analizeze rolul unui ales al FPOe care a fost implicat în asociaţii ce ar fi manipulat fluxuri financiare.

Antreprenorii austrieci care au fost menţionaţi de către Strache în înregistrarea realizată în Ibiza (Spania) au dezminţit faptul că au făcut astfel de donaţii.

Înregistrarea de la Ibiza a determinat prăbuşirea coaliţiei de la guvernare care era condusă de către cancelarul de centru dreapta Sebastian Kurz.

Alegerile anticipate din Austria urmează să aibă loc la sfârşitul lui septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.