Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După reținerea lui Dodon pentru `trădare de patrie`, Rusia pune ținta pe Chișinău: Moldova inclusă pe Lista țărilor care discriminează presa rusă

tinta

Comisia Dumei de Stat a Federaţiei Ruse pentru investigarea faptelor de imixtiune a statelor străine în afacerile interne ale Rusiei a inclus Moldova pe lista celor 13 ţări în care sunt discriminaţi jurnaliştii şi mediile de informare din Federaţia Rusă.

Potrivit Infotag, Vasili Piskariov, preşedintele Comisiei, a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram.

"Comisia Dumei de Stat pentru intervenţia externă a analizat informaţiile din ultimii cinci ani privind acţiunile discriminatorii şi represiunile directe împotriva presei şi jurnaliştilor ruşi în străinătate.

După cum s-a dovedit, 13 ţări (Letonia, Franţa, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, SUA, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia, România) se comportă cel mai agresiv", a spus Piskariov.

Potrivit acestuia, lideri, conform numărului de incidente, sunt Letonia, Ucraina şi Franţa.

Deputatul a remarcat că "în aceste ţări, jurnaliştilor şi mass-media din Rusia li se refuză acreditarea, sunt împiedicaţi să deschidă conturi bancare, li se opreşte difuzarea, sunt reţinuţi la frontieră şi chiar arestaţi pentru activităţile lor profesionale".

Piskariov a spus că Comisia condusă de el a analizat situaţia şi pregăteşte propuneri pentru ca Duma de Stat să ia măsuri "în oglindă" în raport cu aceste ţări.

Potrivit lui, proiectul de lege ar trebui să le ofere autorităţilor ruse posibilitatea "de a retrage înregistrarea şi licenţa instituţiilor de presă străine în cazul în care acestea difuzează informaţii ce contravin normelor de drept".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.