Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Rusia și Igor Dodon este nemulțumit de memorandumul semnat de Republica Moldova cu Ucraina și Georgia

Deschide.md
Igor Dodon

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, s-a arătat nemulțumit de faptul că Republica Moldova a semnat un memorandum de colaborare cu Georgia și Ucraina, menit să impulsioneze traseul european al celor trei state, în cadrul unei emisiuni, criticându-l pe ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, care a semnat documentul, notează știri.md

„Ce are Moldova din tot acest joc? Înțeleg poziția Ucrainei și Georgiei, care vor să adere la NATO. Moldova unde se bagă? Nu are cu ce se ocupa? Noi nu avem problemele noastre? Iată nu știm cum să rezolvăm problema transnistreană. Poziția noastră principală este că acest act trebuie și va fi anulat.

De ce să implici problema securității regionale? Cum să pui semnătura pe așa ceva? Asta ce înseamnă? Blocuri militare? NATO împotriva Rusiei?

Înțeleg alte angajamente de reforme, de alte acțiuni, dar pe securitate de ce să te bagi? Ciocoi a spus că documentul nu prevede nimic deosebit, dar compartimentul pe securitate regională asta ce este?”, a acuzat Dodon.

Ciocoi, care a participat acum câteva zile la reuniunea trilaterală dedicată cooperării între Republica Moldova, Georgia și Ucraina în domeniul integrării europene și Parteneriatului Estic, a semnat memorandumul de înțelegere între cele trei ministere de externe privind cooperarea în domeniul integrării europene.

Memorandumul stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu UE și oferă bază normativa pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.