Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După schimbarea premierului, Polonia cere dialog cu Bruxellesul, sub amenințările europenilor: HAOS TOTAL în justiție

Politico
demonstratii in Polonia nationalisti extrema dreapta

Noul premier al Poloniei, conservatorul Mateusz Morawiecki, a afirmat că guvernul său îşi doreşte o nouă deschidere în dialogul cu Bruxellesul, dar că aşteaptă o nouă deschidere şi din partea Bruxellesului, potrivit agenţiei poloneze de presă PAP.

"Un nou guvern, chiar din aceeaşi tabără politică, înseamnă nu doar continuitate, ci şi, în mod natural, o nouă deschidere. Vrem o nouă deschidere în dialogul nostru cu Bruxellesul, dar ne aşteptăm de asemenea şi la o nouă deschidere din partea Bruxellesului", a spus Mateusz Morawiecki, învestit luni în funcţia de prim-ministru al Poloniei, înlocuind-o pe Beata Szydlo, care a devenit vicepremier, scrie agerpres.ro.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator), de guvernământ, a luat decizia înlocuirii lui Beata Szydlo săptămâna trecută, în încercarea de a îmbunătăţi imaginea Poloniei în străinătate şi în perspectiva viitoarei serii de alegeri.

"Mai puţină emoţie şi ideologie, mai multă raţiune şi dialog real", a adăugat el.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Ţările din 'Noua Europă', cum e Polonia, "sunt ţări conştiente de poziţia lor şi sunt comunităţi naţionale mature", care "ar putea avea şi chiar au idei proaspete despre cum să rezolvăm vechi probleme europene".

Printre astfel de probleme, noul premier polonez a oferit ca exemple cotele obligatorii de relocare a refugiaţilor şi lupta împotriva paradisurilor fiscale.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

"Când ne aşezăm la masă ca parteneri, şi nu ca oponenţi, putem găsi soluţii care sunt benefice pentru toţi", a declarat Morawiecki, exprimându-şi speranţa că "vocea Poloniei în Europa va fi auzită tot mai des".

Polonia, alături de Cehia şi Ungaria, au fost trimise în faţa Curţii Europene de Justiţie (CEJ) de Comisia Europeană pentru refuzul schemei privind cotele obligatorii de refugiaţi.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă sfoară-n țară! Anunț de ULTIMĂ ORĂ referitor la salarii

Puterea conservatoare de la Varşovia este criticată de asemenea de Comisia Europeană pentru modificările la sistemul judiciar, considerate de Bruxelles un risc pentru independenţa justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.