Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Silviu Mănăstire, Sorina Matei face și ea dezvăluiri incendiare despre Sebastian Ghiță

sorina matei

După Silviu Mănăstire, fost angajat la România TV, Sorina Matei face și ea dezvăluiri incendiare despre Sebastian Ghiță. Matei a lucrat și ea la România TV, dar a scris, de-a lungul anilor, despre afacerile dubioase ale lui Ghiță.

Sorina Matei face o serie de dezvăluiri despre primul parlamentar român căruia un procuror îi interzice să intre în Parlament.

Citește și: Silviu Mănăstire, dezvăluiri care-l înfundă pe Ghiță: Îi trage și pe Ponta și pe general după el?

”Când orice tânăr de bună credință își caută de obicei drumul în viață, el avea un dosar penal pe care a ajuns să și-l târâie deja de vreo 13 ani prin instanțe. Sămânța fărădelegii a avut-o de timpuriu în ADN.

O primă greșeală pe care a făcut-o Sebastian Ghiță a fost că în locul construcției temeinice, durabile, solide, corecte, legale, a ales golăneala. În locul excelenței în domeniu a ales șmecheria, în schimbul performaței profesionale a preferat înșelătoria ieftină. A

Dezvoltarea afacerilor lui n-a fost una sănătoasă, trainică ci falsă și exponențială, sume uriașe ajungând să fie drenate prin stat de la stat, astfel că în orice licitație importantă din domeniu din ultimii ani a devenit nelipsit Sebastian Ghiță și clonele din dotare.

Oficial, după ce-a intrat în politică, cu nume și prenume, Sebastian Ghiță nu mai era niciunde. În realitate, era aproape peste tot. N-a avut puterea să lase niciodată din mână nimic. Pentru că a vrut, cu toată îndârjirea și încăpățânarea, tot.

Apoi s-a băgat în presă. Din aceleași considerente. O a doua mișcare care s-a dovedit fatală pentru el. Deși nu știa cu ce se mănâncă media, Sebastian Ghiță a luat repede de pe jos rețeta expirată a altora.

Și aici, ca și-n afaceri, și ulterior în politică, nu s-a putut abține. N-a avut răbdare. I-a plăcut succesul facil, i-a plăcut minciuna, linșajul, invectiva, chiloțăreala, presiunea, intimidarea, pumnul în gură dat celui care nu-i era pe plac, pâinea și circul. A confundat jurnalismul cu interpusul din firme, pe care-l întreține și căruia-i comandă pe bani. A început și aici să conducă. A ajuns să intre și-n bucătăria meseriei. Să inventeze subiecte, să schimbe titluri, să fie practic omniprezent. În esență, a făcut ce-au făcut toți, uneori poate chiar mai mult. A transformat în general orice produs jurnalistic în măciucă subordonată politic.

Apoi a mai făcut eroarea să intre și în politică. Știind ce are-n spate și cum îi e firea, a făcut-o pentru imunitate, ca să aibă o protecție în plus la învârteli. Și aici a încurcat rapid borcanele.

A devenit, pe bază de prietenie, interese și vulnerabilități similare, sursa alternativă de putere din umbră a unui șef al Guvernului, o putere care, vedem din dosar, i-a adus mai multe deservicii decât realiza. A fost omul care făcea, desfăcea, se băga, dresa și fixa tot. În cabinet, în capul miniștrilor, în decizii guvernamentale, în partid, în negocieri de procurori, în hârtii, în fonduri, în licitații, în contracte și atribuiri pe bani publici. Cine mișca în front, cine-i vorbea de respectarea legii, cine nu-i servea interesele, era ca și mort.

Odată pierdută puterea și perspectiva, Sebastian Ghiță pățește ca alții: este denunțat pe capete. Se prăvălește tot în jurul lui, i se întorc toate cu vârf și îndesat.

Era și cu Victor Ponta, și cu Traian Băsescu, și cu Elena Udrea, și cu Vlad Moisescu, și cu Călin Popescu Tăriceanu, și cu UNPR, și cu UDMR. Cu tot ce mișca în general și avea interes. Asfaltatori, finanțatori, afaceriști dubioși, periculoși, subterani sau tabloidizați.

Sebastian Ghiță zice zilele acestea că democrația începe și se termină cu el, urlă că nu mai există ordine constituțională, că trăiește în dictatură, că este o victimă, un abuzat, un presat, un amenințat. Cheamă la ordine Parlamentul, prietenul ploieștean Procuror General al României, cere sancțiuni și tăieri de capete, rescrie Codul Penal când habar n-are Justiție și nici respect pentru asta, tabără cu pumnii și picioarele pe procurori, pe DNA, pe ofițeri de informații, pe CSM, se reîmprietenește cu personificarea corupției Elena Udrea, va obține cel mai probabil sprijin de la Traian Băsescu, vor cânta toți aceeași partitură fumată de oropsiți ai națiunii, de masculi alfa abandonați, într-un trio formidabil.”, scrie Sorina Matei pe blogul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.