Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După șobolani, bucureștenii sunt atacați și de țânțari cu West Nile. Nicușor Dan: 'Vom interveni de urgență'

Tion
West Nile

Bucureștiul se confruntă cu trei probleme majore: criza gunoaielor, a șobolanilor, iar mai nou cu cea a țânțarilor purtători de West Nile. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, spune că s-a intervenit în zonele Eroilor şi Crângaşi, unde recent au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile. El mai afirmă că există informații privind o altă zonă din București unde ar exista astfel de țânțari, iar administrația locală este pregătită să intervină cu tratamente.

„Tehnologia ne permite să avem informaţia în timp real. Am avut în urmă cu zece zile două sesizări, una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi, s-a intervenit, nu mai avem populaţie de ţânţari purtători de virus în acea zonă.

Există informaţia neconfirmată pentru altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu vor fi probleme. Important este să nu avem persoane, oameni care să fie infectaţi cu virus”, a spus Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Vezi și: Anunț TRANȘANT făcut de Nicușor Dan: Nu există o creștere semnificativă a șobolanilor față de anii precedenți

Cum se transmite Virusul West Nile și care sunt simptomele

Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, tânțari, cai și alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar. Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă, conform medicilor Centrului de Diagnostic și Tratament "Victor Babeș" din București. Manifestările infecției cu Virusul West Nile (VWN) sunt diverse, de la cele asemănătoare unei simple răceli până la semne de meningo-encefalită. Semne de alarmă care impun prezentarea la medic sunt:

  • febră ridicată însoțită de durere de cap intensă
  • vărsături
  • stare generală alterată
  • sensibilitate crescută la lumină

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.