Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După sprijinul SUA se fâsâie și cel al Germaniei: Armele care trebuiau livrate pe front au întârziere

DW
boris pistorius ministru Aparare Germania

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se fac eforturi pentru întărirea capacităţilor cât mai rapid posibil, relatează miercuri dpa. "Avem actualmente problema binecunoscută că industria de apărare nu poate ţine pasul cu cererea care există în anumite domenii", a declarat marţi seara Pistorius pe canalul german ZDF.

Industria apărării îşi sporeşte capacităţile oriunde poate, dar "este o chestiune de viteză, nu poţi avea influenţă nelimitată asupra vitezei", a spus ministrul german.

El a explicat că iau timp înfiinţarea unei fabrici şi crearea stocurilor necesare de muniţie şi explozibil pentru a putea produce rapid, dând ca exemplu producţia de muniţie pentru tancurile Gepard, pe care Germania a trebuit să o relanseze; deşi a decurs relativ repede, procesul tot a durat şase luni.

"Vorbim de termene care pot fi accelerate, dar nu complet abrogate", a menţionat Pistorius. Ministrul german a insistat că ţara sa este în prezent al doilea cel mai mare susţinător al Ucraina în materie de livrări de armament. "Livrăm tot ce putem", a punctat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.