Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SUA și Ungaria, și Austria se întoarce împotriva ONU: Viena anunță că SE RETRAGE din acodrul global

EuropeWord
austria

Austria ar putea urma exemplul SUA şi al Ungariei, care s-au retras din acordul global al ONU privind migraţia, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, transmite Reuters.

'Pactul global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată' a fost aprobat în luna iulie de toate cele 193 de state membre ale ONU cu excepţia SUA, ţară care s-a retras anul trecut, scrie agerpres.ro.

Citește și: Schimbare! Wizz Air introduce o nouă politică – Toți pasagerii sunt vizați

Pactul, care urmează să primească votul final în decembrie, abordează chestiuni precum motivaţia migranţilor, modul în care pot fi protejaţi şi integraţi în noi comunităţi.

Ungaria a anunţat deja că nu va ratifica acest pact. Polonia, care împreună cu Ungaria a intrat într-o dispută cu Comisia Europeană în legătură cu sistemul UE de redistribuire a solicitanţilor de azil pe baza unor cote obligatorii, ia în calcul o decizie similară.

Citește și: Bianca Drăgușanu a semnat cu o altă televiziune! Unde o vom vedea pe vedetă

''Considerăm că unele puncte ale acestui acord sunt extrem de critice. De aceea, vom face totul pentru a menţine suveranitatea ţării noastre şi a asigura că noi, Republica Austria, putem decide singuri în chestiuni privind migraţia'', a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

După şedinţa de guvern săptămânală, Kurz şi vicecancelarul Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, au evitat să precizeze care aspecte ale pactului global provoacă îngrijorare în rândul executivului de la Viena.

Citește și: S-a aflat cât a câștigat Simona Halep doar din tenis! Suma este uriașă

''Suntem în contact strâns cu state ca Elveţia şi noi, în guvern, vom decide o cale de acţiune concretă în următoarele săptămâni'', a spus Sebastian Kurz. El a adăugat că şi Danemarca împărtăşeşte îngrijorările părţii austriece.

Totuşi, guvernul federal elveţian a subliniat miercuri, într-o declaraţie, că în urma propriei analize a ajuns la concluzia că pactul ONU 'corespunde intereselor Elveţiei privind migraţia'.

Citește și: DNA pune sechestru pe averea lor! În ce dosar sunt implicați inculpații .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.